Slik søker du på Twitter

Jeg delte min første tweet 31. mars 2009. Tweeten nådde 6 mennesker. Min mest populære tweet nådde 105 000 mennesker, og ble delt tidligere i år. Dette er noe av det jeg fant med Twitters søkefunksjon.

Twitter har hatt en god søkefunksjon lenge, men ikke alle er klar over at du kan gjøre ganske detaljerte søk i hele Twitter-arkivet. Du kan søke både i dine egne og i andres tweets. På dine egne tweets får du i tillegg statistikk over rekkevidde, engasjement og så videre.

En lørdagskveld i november 2011 hadde Ferd-eier og investor Johan H. Andresen en herlig tirade på Twitter i forbindelse med at han var alene hjemme. Dette var før de fleste journalister hadde «oppdaget» Twitter som kilde, så selv profilerte mennesker kunne twittre stort sett det de ville uten at det ble avisoppslag om det.

Andresens #alenehjemme-twittring var fornøyelig underholdning for oss som tilfeldigvis var på Twitter den lørdagskvelden. Med Twitters søkefunksjon var det enkelt å finne den igjen. Ved å søke på brukernavnet @ferdowner og nøkkelordene «alene hjemme» dukket hele tråden opp. Ved å avgrense tidsintervallet til den aktuelle lørdagen ble resultatet enda bedre.

Du finner Twitters søkefunksjon her:

https://twitter.com/search-advanced

Blant kriteriene du kan søke på er:

  • Ulike kombinasjoner av ord
  • Hashtags
  • Språk
  • Brukernavn (fra, til, inneholder)
  • Engasjement
  • Dato

Du kan søke i hele Twitter-arkivet, helt tilbake til mars 2006, da Jack Dorsey la ut sin første tweet: «just setting up my twttr». Den aller første tweeten dukker ikke opp i søket, da den ble solgt som en NFT for neste 30 millioner kroner i 2021. Den er imidlertid fortsatt tilgjengelig på Twitter her:


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.