Nyheter om sosiale medier uke 14

TikTok har fått kjempebot, Meta lanserte spill i Messenger, Substack lanserte Twitter-konkurrent, nå kan du lage bilder med kunstig intelligens i Edge og Elon Musk kom med flere nye krumspring. Det er noen av nyhetene om sosiale medier i påskeuken.

Fortsetter under videoen

Datatilsynet i Storbritania ga TikTok en kjempebot for å ikke gjøre nok for å hindre barn under 13 år å bruke appen. TikTok har 13-års grense, men britiske myndigheter mener at TikTok ikke gjør nok for å hindre at yngre barn jukser på alderen, og likevel får tilgang. Boten er på omtrent 150 millioner kroner.

Tyske myndigheter etterforsker Twitter for brudd på landets lover mot hatprat. Årsaken er at Twitter har nektet å fjerne flere tweets med hatefullt innhold. Loven åpner for å bøtelegge selskaper med inntil 50 millioner euro per brudd.

Twitter-fuglen ble erstattet av Dogecoin-logoen i noen dager. Dogecoin er en kryptovaluta, som Elon Musk har promotert. Han har ikke kommentert hvorfor endringen ble gjort, men kursen på Dogecoin økte etter stuntet. Etter et par dager var Twitter-fuglen tilbake.

Meta har lansert 14 spill i Messenger. Spillene er tilgjengelige i videosamtaler, så du kan spille mens du snakker med vennene dine. For å spille starter du først en videosamtale. Klikk på ‘Group mode’ og velg ‘Play’, så kommer spillene opp.

Nyhetsbrev-plattformen Substack lanserte en ny funksjon som lar brukerne dele korte meldinger i en egen feed. Notes, som funksjonen kalles, minner om feeden i Twitter og andre sosiale medier.

Twitter har begynt å blokkere lenker til nyhetsbrev-appen Substack. Hvis tweets inneholder en lenke til Substack-innhold, er det ikke mulig å like, retweete eller svare på tweeten. Blokkeringen dukket opp kort tid etter at Substack lanserte den nye funksjonen Notes.

Det er ikke første gang Elon Musk blokkerer innhold han ikke liker på Twitter. Da mange misfornøyde Twitter-brukere laget kontoer på den konkurrerende plattformen Mastodon, blokkerte Twitter lenker til den plattformen også, og i desember i fjor blokkerte Twitter lenker til Instagram, Facebook og en rekke andre konkurrerende plattformer en kort periode.

Et av Musks hovedargumenter for å kjøpe Twitter var å gjøre plattformen til et sted hvor ytringsfrihet står i sentrum. Han definisjon av ‘ytringsfrihet’ ser i stadig større grad ut til å være tilpasset hva som bidrar til at flere vil betale for Twitter Blue, og som begrenser konkurrerende plattformer.

Microsoft har begynt å gjøre bildegenerering tilgjengelig i nettleseren Edge. I det samme sidepanelet hvor du hittil har kunnet chatte med språkmodellen GPT4, vil du nå også kunne be bildemodellen DALL-E lage bilder for deg. Ifølge en bloggpost fra Microsoft skal bildegeneratoren bli tilgjengelig for brukere i hele verden.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.