Alt du trenger å vite om Threads

Onsdag lanserte Meta sin Twitter-konkurrent Threads. I løpet av et døgn fikk de 50 millioner brukere, og ble truet med søksmål av Twitter. Threads ikke er tilgjengelig i Europa ennå, men det er mulig å få tilgang likevel. Her er alt du trenger å vite om den nye plattformen, inkludert hvordan du oppretter din egen Threads-konto.

Det har lenge vært snakk om at Mark Zuckerberg ønsket å lage en egen Twitter-konkurrent. Meta er kjent for å kopiere populære konkurrenter, ofte med stor suksess. Messenger, Stories og Reels er alle blåkopier av populære konkurrenter.

Da Elon Musk overtok Twitter åpnet det seg en mulighet for Meta. En økende misnøye med utviklingen på Twitter førte til at alternative plattformer blomstret. Mastadon, BlueSky og Spill opplevde alle et rush av nye brukere, men er fortsatt som mygg å regne sammenlignet med Twitter. Enter Threads!

Hva er Threads?

Threads er i praksis en blåkopi av Twitter, men med litt mindre funksjonalitet. Postene kan bestå av tekst, bilder og video. Du kan like, dele og kommentere poster, og en post med tilhørende kommentarer kalles en ‘thread’ (tråd).

Poster kan være inntil 500 tegn lange, og videoer kan være på inntil 5 minutter.

Threads er tett knyttet til Instagram. Du må ha en Instagram-konto for å registrere en Threads-konto, og brukernavnet er det samme på begge plattformene. Når du oppretter Threads-kontoen kan du velge å importere følgerne fra Instagram til Threads.

Threads mangler en del funksjonalitet som vi er vant til fra Twitter. Kronologisk følger-feed og hashtags er blant de mest etterspurte funksjonene, og Instagram-sjef Adam Mosseri har lovet at det vil komme.

Når du først har opprettet en Threads-konto, kan du ikke slette den igjen uten å også slette Instagram-kontoen din. Du kan deaktivere Threads og avinstallere appen, men ikke slette brukeren. Meta begrunner det med at Threads-kontoen din i praksis er den samme som Instagram-kontoen din.

Det er foreløpig ikke annonser på Threads, og Mark Zuckerberg har sagt at de ikke vil introdusere annonser før de passerer en milliard brukere. Om han holder det løftet eller ikke, vil tiden vise.

Opplevelsen på Threads minner veldig om ‘Twitter i gamle dager’. Det er litt nytt og spennende, og folk oppfører seg stort sett bra mot hverandre. Jeg har ingen illusjoner om at det vil fortsette slik, men jeg nyter det så lenge det varer.

Jeg er @slindbla på Threads, som på alle andre plattformer. Er du på Threads?

Hvorfor er ikke Threads tilgjengelig i Norge?

I Europa er det kun Storbritannia som har fått tilgang til Threads. Grunnen til det skal være Digital Markets Act (DMA), EUs kommende regulering av digitale markedsplasser.

Threads er minst like grådig når det gjelder å samle inn brukerdata som Facebook og Instagram, og Meta deler data mellom de ulike plattformene. DMA legger sterke begrensninger på plattformenes mulighet til å dele data og prioritere sine egne produkter.

Meta har derfor bestemt at de ikke vil lansere Threads i Europa før de har forsikret seg om at de ikke bryter DMA.

Du kan imidlertid få tilgang likevel. Oppskriften finner du nedenfor.

Twitter truer med søksmål

Elon Musk var ikke veldig fornøyd med at Meta lanserte en konkurrent til Twitter. I tillegg til å utfordre Mark Zuckerberg til slåsskamp i Las Vegas, har han nå sendt brev til Zuckerberg hvor han truer med å gå til rettssak mot Meta.

I brevet, som Semafor har fått tilgang til, hevdet Twitters advokat at Meta har ansatt en rekke tidligere Twitter-utviklere, og at disse har brukt forretningshemmeligheter fra Twitter i utviklingen av Threads.

Meta sier i en kommentar til Semafor at ingen på Threads-teamet er tidligere Twitter-ansatte, og at beskyldningene er grunnløse.

Slik får du tilgang til Threads

Den riktige Threads-appen

Threads er blokkert i den norske app-store både på Android og iOS. Du kan imidlertid få tilgang ved å bruke den amerikanske versjonen av app-store. Slik gjør du det:

(Vær oppmerksom på at endringene som er angitt nedenfor gjøres på eget ansvar.)

For iPhone (stor takk til Øyvind Solstad for innspill):

Du logger deg ut av den norske kontoen i App Store. Logger deg på den amerikanske (evt opprett en ny Apple ID og lag en bruker på den amerikanske app store). Laster ned appen. Registerer deg og kobler deg mot Instagram. Logger deg ut av den amerikanske. Og inn igjen på den norske. Du trenger ikke VPN. Facebook har ikke tilgang til Apples IP-opplysninger i App Store.

For Android:

 • Last ned en VPN-klient. Det finnes en rekke alternativer, både gratis og betalt. Jeg bruker NordVPN.
 • Når du har lastet ned VPN-appen på mobilen din og registrert deg, velger du et tilkoblingspunkt i USA.
 • Nå kan du gå inn på App-store/Google Play og bytte til den amerikanske utgaven av markedsplassen. Du finner det under Instillinger. Jeg måtte registrere et kredittkort for å få bytte i Google Play (men jeg ble ikke belastet for noe. Threads er gratis).
 • Når du har byttet til den amerikanske App-store, vil du finne Threads fra Meta. (Vær oppmerksom på at det finnes flere apper som heter Threads i app-store. Pass på at du velger den som heter ‘Threads, an Instagram app’.
 • Når du har installer appen, kan du starte registreringen.

Etter at du har installert appen og registrert deg, kan du skru av VPN hvis du vil. Du kan bruke Threads fra Norge uten problemer når appen er installert.

Da sees vi på Threads.

You may also like...

2 Responses

 1. Mina Hossein Zadeh sier:

  Hei. Jeg har installert appen men den vil ikke koble til min Instagram, får beskjed at det ikke er tilgjengelig i mitt området. Har også vpn. Har du noe ide på hva jeg kan gjøre?

 1. 10. juli 2023

  […] På grunn av EUs personvern- og markedsreguleringer vil det ta tid før Threads blir tilgjengelig i Norge. Det er imidlertid fullt mulig å få tilgang til Threads likevel. Hvordan du gjør det, og flere detaljer om plattformen, kan du lese i denne bloggposten. […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.