Nyheter om sosiale medier uke 9

Snapchat lanserte My AI, en chatbot drevet av kunstig intelligens. Chatboten vil være tilgjengelig for de som abonnerer på Snapchat+, og vil kunne svare på spørsmål, generere tekst og så videre. My AI er bygget på den siste versjonen av OpenAIs språkmodell GPT. Du finner den på toppen av Chat-fanen.

Meta har bidratt til å finansiere en ny tjeneste som skal gjøre det enklere å fjerne seksuelle bilder og videoer av unge. Tjenesten ‘Take It Down’ drives av National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC), en organisasjon som jobber for å finne savnede barn og hjelpe misbrukte barn. I tillegg til Facebock og Instagram, samarbeider tjenesten også med OnlyFans, Pornhub og den franske plattformen Yubo.

Take It Down kan fjerne uønskede bilder og videoer uten at offeret trenger å laste opp selve mediefilen. I stedet lastes det opp et digitalt fingeravtrykk, som er unikt for den aktuelle filen, og som gjør det mulig å finne og fjerne kopier av filen på plattformene.

Take It Down har likhetstrekk med StopNCII, en tjeneste som fungerer på samme måte, og som Meta, TikTok og Bumble samarbeider med.

Meta har også etablert et produktteam som skal bruke selskapets språkmodeller til å bygge chat-tjenester. Mark Zuckerberg sier at målet er å lage virtuelle personer som kan ‘hjelpe folk på ulike måter’. Han sa imidlertid også at de har mye å gjøre før de kan lansere noe for publikum, og at de første tjenestene vil være verktøy for WhatsApp og Messenger.

Kanskje det betyr at vi om en stund kan få hjelp med Facebook-problemer av en virtuell Mark Zuckerberg, drevet av kunstig intelligens.

Flere land forbyr statsansatte å ha TikTok på sine tjenestetelefoner. USA har blant annet fått følge av Canada og Latvia. I Danmark har Folketinget ‘sterkt anbefalt’ sine folkevalgte og ansatte å fjerne TikTok. Også EU har bedt sine ansatte om å fjerne den kinesiske appen fra sine tjenestetelefoner.

TikTok lanserte nye verktøy for å begrense unges tidsbruk på appen. Alle brukere under 18 år vil automatisk få en grense på 60 minutter per dag. De kan overstyre grensen ved å taste inn passordet sitt, men vil få opp en påminnelse om å sette en ny grense hvis de passerer 100 minutter bruk i løpet av en dag.

Også TikToks foreldrekontroll-verktøy, Family Pairing, får nye funksjoner. Foreldre kan nå sette grenser for de unges tidsbruk på TikTok, og følge med på et ‘screen time dashboard’. De vil også kunne skru av varsler fra appen i gitte tidsrom.

En del av disse verktøyene vil bli tilgjengelig for alle brukere etter hvert.

YouTube jobber med nye AI-verktøy for innholdsskapere. Det fortalte den nye YouTube-sjefen, Neal Mohan, i et åpent brev onsdag. Han nevnte at verktøyene de jobber med skal gjøre det mulig å bytte ut både bakgrunner og klesdrakt ved hjelp av kunstig intelligens. I tillegg varslet han en funksjon på Shorts lar deg mikse en Short-video med en eksisterende video, slik du kan med TikTok Duet og Reels Remix. Mohan sa ingenting om når de nye verktøyene vil bli tilgjengelige.

Snapchat tester en funksjon som lar deg starte opp igjen en Snap Streak som har stoppet. Snap Streaks, å sende minst en snap til en venn hver dag, har lenge vært en måte å markere sterke vennskap på Snapchat. Har du ikke mulighet til, eller glemmer, å sende snap en dag, brytes streaken.

Nå vil Snapchat la deg starte opp igjen en streak som har stoppet. Den første er gratis, men har du flere streaks du vil restarte, må du betale for å få flere muligheter. I tillegg vil abonnenter på Snapchat+ få mulighet til å ‘fryse’ sine streaks hvis de vet de vil være offline en periode.

Instagram lanserer ny aldersverifisering i Norge. Ved hjelp av en videoselfie som analyseres med kunstig intelligens kan unge Instagram-brukere i Norge nå verifisere sin alder uten å måtte laste opp kopi av godkjent ID. Unge brukere som endrer fødselsdato fra under 18 til over 18 år, blir bedt om å verifisere at alderen stemmer.

Løsningen ble lansert i USA i fjor, og blir nå tilgjengelig i Norge.

Twitter Blue ble tilgjengelig i 20 nye land i Europa. Våre naboland Sverige, Danmark og Finland stod på listen, mens vi her i Norge fortsatt ikke kan kjøpe Twitter Blue.

Meta utvider Facebook Reels til 90 sekunder. Tidligere var grensen 60 sekunder på Facebook, mens Instagram Reels hadde en grense på 90 sekunder. Facebook Reels får også flere nye kreative verktøy, som ferdige maler og synkronisering av video til musikk. Dette er verktøy som har vært tilgjengelig på Instagram Reels i flere måneder allerede.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.