Nyheter om sosiale medier uke 8

LinkedIn økte omsetningen med 10% i forrige kvartal. Det kom frem under Microsofts resultatpresentasjon denne uken. Plattformen har nå passert 900 millioner brukere.

Amerikansk høyesterett har behandlet to saker som kan være avgjørende for fremtiden til sosiale medier denne uken. Section 230, loven som fritar plattformer for ansvar for innholdet brukerne deler der, er sentral i to ulike saker knyttet til IS-terror. Etterlatte etter to terrorangrep har saksøkt YouTube, Twitter og Facebook for å ha et ansvar gjennom å tillate at IS-innhold ble spredd på plattformene.

Journalister som dekker saken forventer ikke at Høyesterett skal lande på en beslutning som setter Section 230 ut av spill, men flere mener at sakene kan være starten på en prosess som etter hvert vil føre til en endring i loven.

Google blokkerer nyheter for et lite antall brukere i Canada. Det gjør det som en test i forbindelse med at canadiske myndigheter ønsker å vedta en lov som tvinger Google og de andre tech-gigantene til å betale for å ha lenker til nyheter på plattformene.

Twitter skal offentliggjøre algoritmen sin, ifølge en tweet fra Elon Musk. Meldingen kom som svar på en utfordring fra en annen Twitter-bruker. Musk skrev at algoritmen skal legges ut som åpen kildekode i kommende uke.

Myndighetene i Canada skal undersøke om TikTok bryter personvernreglene i landet. Undersøkelsen vil spesielt se på behandlingen av personopplysningene til unge TikTok-brukere. Undersøkelsen kommer som et resultat av et forlik TikTok har inngått i et massesøksmål i USA og Canada.

Snapchat lanserte to nye lydfunksjoner denne uken. Sounds Recommendation for Lenses anbefaler passende lyd når du bruker en linse. Sounds Sync for Camera Roll lager bildemontasjer som er synkronisert med beaten i lydsporet du velger. Funksjonene kommer først på iOS, og vil bli tilgjengeoig på Android i løpet av mars.

Meta gjør sin språkmodell LLaMA tilgjengelig for forskere. I motsetning til ChatGPT, Bing og Bard, har ikke LLaMA et grensesnitt der du og jeg kan stille spørsmål og få svar. LLaMA, som i virkeligheten er fire ulike språkmodeller, er først og fremst beregnet på forskere, som kan bruke modellene i sine forskningsprosjekter.

Meta, som er en av de fremste aktørene i AI-markedet, har havnet litt i skyggen av OpenAI, Google og Microsoft den siste tiden. I stedet for å lansere AI-produkter for publikum, har de fokusert på å bruke AI til å gjøre sine egne plattformer bedre.

Elon Musk sparket over 200 Twitter-ansatte lørdag kveld. Etter oppsigelsene skal det være færre enn 2000 ansatte igjen i selskapet. Twitter skal også ha skrudd av Slack og flere andre verktøy de ansatte bruker til å kommunisere med hverandre.

Oppsigelsene lørdag skal ha rammet produktsjefer, dataanalytikere og utviklere. Teamet som har ansvaret for systemene Twitter får sine inntekter gjennom, skal også være rammet.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.