Nyheter om sosiale medier uke 13

Twitter gjorde mange endringer og offentliggjorde algoritmen sin, Zoom og Instagram kom med nye funksjoner, AI-miljøet krangler om etikk og en ny app seiler opp mott toppen av nedlastingslistene. Det er noen av nyhetene om sosiale medier i uke 13.

Fortsetter under videoen.

Elon Musk twittret mandag at kun verifiserte kontoer vil bli anbefalt i Twitters For You-feed. Han skrev at endringen vil skje fra 15. april. Det betyr ikke at de som ikke abonnerer på Twitter Blue vil forsvinne. De som følger deg vil fortsatt se tweetene dine, uansett om du abonnerer på Twitter Blue eller ikke. Du vil bare ikke bli anbefalt til folk som ikke følger deg.

Om endringen skjer eller ikke, gjenstår å se. Musk annonserer jevnlig slike endringer, og en del av endringene blir aldri noe av.

Zoom kommer også med AI-funksjoner. Videokonferanse-appen har inngått et samarbeid med OpenAI, og vil nå kunne generere sammendrag av møter og utføre aktiviteter basert på hva som blir sagt i møtet. Microsoft og Google annonserte tilsvarende funksjoner i Teams og Workspace i forrige uke.

Instagram-konkurrenten Lemon8 er inne blant de ti mest nedlastede appene i USA. Lemon8 er også eid av kinesiske ByteDance. Med det har ByteDance tre av de ti mest nedlastede appene i USA. TikTok og redigeringsprogrammet CapCut har i løengre tid vært blant de fem mest nedlastede appene i USA.

Totalt skal Lemon8 ha blitt lastet ned 16 millioner ganger, med 38% av brukerne i Japan. En rekke prominente TikTok-influensere har anbefalt appen til sine følgere den siste tiden, så det er ikke umulig at ByteDance bevisst skyver frem Lemon8 som et svar på all kritikken TikTok har fått fra politikere den siste tiden.

Twitter har en VIP-liste med 35 kontoer som får ekstra stor rekkevidde. Det er Plattformer som har publisert listen over kontoene. I tillegg til Elon Musk selv, inneholder listen blant annet politikerne Joe Biden og Alexandria Ocasio-Cortez, kommentatoren Ben Shapiro og basketball-stjernen LeBron James.

Selv om det har kostet Elon Musk et par hundre milliarder kroner å bli eier av Twitter, så har han fått én drøm oppfylt: Han har endelig blitt den personen på Twitter som har flest følgere. Det skjedde da han nylig passerte tidligere president Barack Obama. De har begge 133 millioner følgere, men Musk noen tusen foran Obama.

Twitter har offentliggjort nye priser for å bruke APIet. Tidligere har eksterne apper kunnet lese og skrive til Twitters grensesnitt gratis. Det har gitt oss tredjeparts apper hvor vil kan lese og poste tweets og analysere effekten av innholdet vi deler. Nå blir dette mye dyrere.

I den nye planen vil det koste minimum tusen kroner per måned å lese tweets eller statistikk fra plattformen. Du kan fortsatt poste inntil 1500 tweets per måned og bruke Twitter-login gratis, men skal du gjøre noe mer koster det penger.

Nå kan du lagre Instagram-bilder i samlinger som du kan dele med venner. Klikk på bokmerke-ikonet nede til høyre, og velg Ny samling. Etter å ha gitt samlingen et valg, kan du skru på ‘La venner bli med i denne samlingen’. Du kan legge til inntil 250 venner i samlingen.

En rekke kjente mennesker fra tech-bransjen tok til orde for en AI-pause i 6 måneder. Blant de som hadde underskrevet det åpne brevet var Elon Musk, Steve Wozniack og en rekke ansatte i Googles AI-selskap DeepMind. I brevet foreslo de å stanse utviklingen av modeller som er kraftigere enn GPT4 i 6 måneder, så myndighetene rundt i verden får mulighet til å utvikle reguleringer for kunstig intelligens.

En annen gruppe med eksperter på AI-etikk skrevet et eget åpent brev hvor de anklager den første gruppen for å ha feil fokus. De mener problemet ikke er potensielle problemer i fremtiden, men at AI allerede forårsaker problemer som ikke håndteres.

Italienske myndigheter la ned forbud mot ChatGPT. OpenAI svarte da med å geoblokkere alle brukere fra Italia. Begrunnelsen for forbudet er at Italias datatilsyn mener ChatGPT bryter landets personvernregler, blant annet ved å samle persondata fra italienske brukere.

Twitter offentliggjorde deler av algoritmene sine. I tillegg til selve koden som bestemmer hvilke poster som vises i For You-feeden, publiserte de også en bloggpost som forklarte hvordan algoritmene er bygget opp.

Twitter har begynt å fjerne gamle verifiseringsmerker. Det er imidlertid en del kontoer som fortsatt har merket. Elon Musk twittret i helgen at de ville gi verifiserte kontoer en overgangsperiode før de fjerner merkene. New York Times er ikke lenger verifisert. Da de gikk offentlig ut og sa at de ikke ville betale for verifisering, svarte Musk «Da fjerner vi det». Nå er kontoen @NYTimes ikke lenger verifisert.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.