Nyheter om sosiale medier uke 11

Denne uken var det to store lanseringer, som vil påvirke måten vi jobber på fremover. Sosiale medier får skylden for den nest største bankkollapsen i USA noen sinne. Flere plattformer lanserte nye funksjoner, og Donald Trump delte sin første post i et annet sosialt medium enn Truth Social på over to år.

Fortsetter under videoen.

GPT-4 ble lansert. OpenAI lanserte en ny versjon av språkmodellen GPT denne uken. Den store forskjellen på GPT-4 og forgjengeren kommer først og fremst frem i komplekse oppgaver, og den nye versjonen skal ha bestått USAs advokateksamen med glans. Den kan også tolke innholdet i bilder, og beskrive det med tekst.

Etter lanseringen avslørte Microsoft at nye Bing bruker nettopp GPT-4. ChatGPT Plus, den betalte utgaven av chatroboten, vil også oppgraderes til GPT-4.

Her kan du lese mer om GPT-4.

Kollapsen i Silicon Valley Bank er den første bankkrisen som er forårsaket av sosiale medier. Da Banken sendte ut en rutinemessig melding om at de måtte hente inn mer kapital, begynte rykter om at banken manglet penger å spre seg i sosiale medier. Investorer ba sine gründerselskaper om å ta ut pengene sine for sikkerhets skyld. Det førte til at den vanskelige likviditetssituasjonen ble verre, og at ingen turte å tilføre banken friske kontanter. Dermed var den nest største bankkollapsen i USAs historie et faktum.

Meta skal si opp 10 000 ansatte, og avlyser ansettelsen av 5 000 nye. Det kom frem i en bloggpost Mark Zuckerberg skrev denne uken. Ansatte som driver med rekruttering vil bli rammet først. Så vil tekniske stillinger følge etter i april, og ikke-tekniske stillinger i mai.

Instagram gjør det enklere å finne igjen Reels du har delt med venner. På toppen av innboksen din vil du snart finne en seksjon kalt Latest shares/Siste delinger, hvor Reels du har delt med venner ligger. Hensikten er å gjøre det enklere å finne igjen Reels du liker hvis du vil dele dem med andre.

Snapchat lanserte nye funksjoner i Family Center. Utvidelsen gir foreldre bedre kontroll med hvilke typer innhold som ikke skal være tilgjengelig for barna deres.

Snapchat har også offentliggjort retningslinjene for hvilket innhold som kan anbefales i Stories og Spotlight.

Microsoft lanserte Copilot, en personlig assistent drevet av kunstig intelligens. Den kan skrive et Word-dokument for deg, basert på en forespørsel du har fått på epost. Den kan lese et dokument og lage en PowerPoint-presentasjon av innholdet. Mangler du en tabell eller en graf i Excel, lager Copilot det også helt automatisk. Har du Teams-møte, kan Copilot automatisk lage referat av hva som ble sagt i møtet.

Copilot kan også systematisere all informasjonen du har i dokumenter, eposter og notater, så du bare kan spørre den når du trenger noe.

Google lanserte tilsvarende løsninger som Microsoft. Bruker du Google Workspace, kan du også snart få hjelp til å utføre flere oppgaver av en personlig assistent drevet av kunstig intelligens.

LinkedIn har laget et verktøy basert på GPT-4 som hjelper deg å lage beskrivelser av deg selv, basert på CVen du har registrert på plattformen.

Meta utvider testen av Verified til USA. Muligheten til å kjøpe det blå verifiseringsmerket ble først testet i Australia og New Zealand, men nå utvides testen også til USA.

I USA vil Meta Verified-abonnenter ikke få ekstra stor rekkevidde, slik de får i Australia og New Zealand. Det kan tyde på at den økte rekkevidden ikke har fungert så bra. Det er ikke overraskende, siden algoritmene i utgangspunktet skal gi brukerne det beste innholdet. Når innhold fra Verifisert-kontoer skal prioriteres foran innhold algoritmene velger, så prioriterer Meta dårligere innhold foran det beste. Det gir ikke en bedre brukeropplevelse.

YouTube åpnet kontoen til Donald Trump igjen. Kontoen har ikke kunne poste nye videoer etter angrepet på Kongressen i 2021. Nå kan han igjen dele videoer på YouTube. Trump feiret gjenåpningen med en kort video med tittelen «I’m back!».


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.