Nyheter om sosiale medier uke 12

Den organiske rekkevidden på norske Facebook-poster var 40 prosent i 2022. Det er mye hatprat i sosiale medier i Norge. Departementene forbyr TikTok på tjenestetelefoner. Instagram lanserte nye annonseformater. Twitter Bluer er endelig tilgjengelig i Norge og en legende er død. Det er bare noen av nyhetene fra sosiale medier i uke 12.

Fortsetter under videoen.

Poster fra norske Facebook-sider når i snitt 40 prosent av antallet følgere siden har. Det viser en analyse av nesten 300 000 norske Facebook-poster fra 2022. Det er noe av det du kan lese i årets utgave av Facebook effekt-rapporten. Rapporten forventes å være klar i løpet av kommende uke.

Amazon sier opp 9 000 ansatte. Oppsigelsene vil blant annet ramme ansatte i Amazon Web Services, Twitch og annonsesalg. Oppsigelsene kommer bare to måneder etter at Amazon sa opp 18 000 ansatte i januar.

Nesten 2 prosent av norske kommentarer i sosiale medier er språklige angrep. En tredjedel av disse igjen er definert som hatprat. Det viser en analyse av over 10 millioner norske Facebook-kommentarer, utført for organisasjonen Nordic Safe Cities.

Muslimer er den gruppen som er mest utsatt, og kvinner er den nest mest utsatte gruppen.

Justis- og beredskapsdepartementet fraråder TikTok og Telegram på tjenesteenheter i departementene. De kom frem i en pressemelding fredag.

– Dersom det er tjenstlig behov for å ha disse appene, bør det være på en egen enhet som ikke er tilknyttet virksomhetens digitale systemer, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i pressemeldingen.

I løpet av uken valgte en rekke kommuner og offentlige virksomheter også å følge oppfordringen fra justisdepartementet.

Google har åpnet sin chatbot Bard for noen testbrukere i USA og UK. Det er nå mulig å sette seg på venteliste hvis du bor i USA eller UK, men her i Norge må vi fortsatt smøre oss med tålmodighet.

Instagram lanserte to nye annonseformater. Reminder Ads lar deg annonsere for arrangementer og hendelser. Brukere som sier ja til å motta påminnelse får én dagen før, en 15 minutter før og en når arrangementer starter. I tillegg vil Instagram nå vise annonser i søkeresultatene. Søkeannonsene dukker opp mellom søkeresultatene, slik som vanlige annonser i feeden.

Twitter Blue er nå tilgjengelig i Norge. Med Twitter Blue får du mulighet til å redigere tweets etter å ha sendt dem, du kan poste tweets på inntil 4000 tegn, laste opp video på inntil 60 minutter i HD-oppløsning og tilpasse navigasjon, ikoner og andre ting i appen.

For norske brukere koster Twitter Blue 83,- kroner per måned, eller 870,- kroner per år (72,50 pr mnd). Det gjelder imidlertid kun hvis du kjøper på nett. Kjøper du Twitter Blue fra en av mobilappene må du ut med 115,- kr. per måned eller 1 200,- kr. per år. Du finner Twitter Blue på menyen i appen.

Twitter sier samtidig at de vil fjerne gamle verifiseringsmerker 1. april. Ifølge analyseselskapet SensorTower har Twitter nå ca 385 000 Blue-abonnenter.

Det ryktes også at Twitter jobber med en mulighet til å skjule det blå verifiseringsmerket for Twitter Blue-abonnenter. Det er app-researcheren Alessandro Paluzzi som har funnet spor av en slik funksjon i Twitter-koden. En del Twitter Blue-abonnenter har opplevd trakassering i Twitter-tråder fordi verifiseringsmerket vider at de har betalt for abonnementet.

Gordon Moore døde på lørdag, 94 år gammel. Moore var en av gründerne bak Intel, verdens største produsent av mikroprosessorer. Han er også opphavsmannen bak Moores Law, som sier at antallet transistorer i en prosessor vil dobles hvert annet år. Opprinnelig, i 1965, sa han en dobling hvert år, men i 1975 reduserte han veksttakten til en dobling hver annet år.

I en epost til de ansatte har Elon Musk verdsatt Twitter til 20 milliarder dollar. Det er mindre enn halvparten av det han kjøpte selskapet for i oktober i fjor.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.