Nyheter om sosiale medier uke 24

Endelig har også Apple lansert en rekke AI-nyheter, mens Meta går motsatt vei, og setter treningen av AI-modellene på pause i Europa. Elon Musk trakk søksmålet sitt mot OpenAI, og X har begynt å skjule likes. YouTube lar deg nå teste ulike miniatyrbilder, BeReal er solgt til app-selskapet Voodoo og LinkedIn har lansert AI-verktøy som hjelper deg å søke jobb. Det er nyhetene om sosiale medier i uke 24.

Fortsetter etter videoen.

Apple lanserte en rekke AI-nyheter. På Apples årlige utviklerkonferanse kom AI-nyhetene på løpende bånd. Først og fremst handlet det om Apple Intelligence, små AI-modeller som kjører på telefonene. Det gir brukerne masse AI-funksjonalitet uten at brukerdata må sendes til en server i skyen.

I tillegg har Apple inngått samarbeid med OpenAI, slik at ChatGPT kan ta seg av oppgaver som er for komplekse for den innebygde AI-modellen. Apple har også planer om å inngå tilvarende samarbeide med andre leverandører av store AI-modeller.

BeReal er kjøpt opp av appselskapet Voodoo. Den sosiale plattformen som lar brukerne dele usminkede øyeblikksbilder med sine venner, har lenge slitt med dårlig økonomi. De vokste raskt til 40 millioner brukere, men har slitt med å utvikle seg videre. Nå har VooDoo overtatt selskapet for 500 millioner euro.

Elon Musk trakk søksmålet mot OpenAI. Dagen før en dommer skulle ta stilling til om søksmålet skulle avvises, valgte Musk selv å trekke det. Han hadde saksøkt OpenAI og Sam Altman for avtalebrudd.

Musk var opprinnelig en av gründerne bak OpenAI, men trakk seg i 2018 etter uenigheter om selskapets fremtid. Han hevdet i søksmålet at det eksisterte en avtale om at OpenAI ikke skulle være en kommersiell aktør, og at denne nå er brutt.

X vil skjule likes. «Det er viktig å la mennesker like poster uten å bli angrepet for å gjøre det!» skrev Elon Musk da han delte en post som rapporterte at X nå vil skjule hvem som like hvilke poster på plattformen. De som betaler for X Premium har hatt denne muligheten en stund allerede, men nå skal det bli standard for alle.

LinkedIn lanserte flere AI-verktøy. Nå kan du få hjelp av AI til å søke jobb. Linkedins kunstige intelligens kan skrive søknaden for deg, sjekke søknader du har skrevet selv og hjelpe deg med et bra følgebrev. I tillegg kan den finne de riktige kursene til deg i LinkedIn Learning, hvis du trenger å bygge på kompetansen din.

En ulempe for oss her i Norge er at AI-verktøyene foreløpig bare fungerer på engelsk.

YouTube lar deg teste flere ulike miniatyrbilder. Nå kan du snart velge inntil tre ulike miniatyrbilder når du poster en video på YouTube. De tre vil bli brukt parallelt i begynnelsen, og etter hvert vil YouTube bruke det miniatyrbildet som gir mest visningstid på videoen.

Funksjonen har vært testet en stund blant utvalgte YouTubere, men blir nå rullet ut til et bredere publikum.

Meta har utsatt treningen av sine AI-verktøy på europeiske brukeres data. Utsettelsen kom etter at det irske datatilsynet ba om det. Meta skriver i en bloggpost at de er skuffet over beslutningen, og mener at de har fulgt kravene i GDPR. De viser også til at konkurrentene Google og OpenAI trener sine modeller på tilsvarende åpne data.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.