Bestem hvem som kan svare på tweetene dine

Har du opplevd at samtalene dine på Twitter kapres av andre, eller at strømmen fylles opp av usaklige svar? Nå kan du selv bestemme hvem som kan svare på tweetene du deler.

Velg hvem som kan svare på tweeten

Twitter har et begrenset utvalg profilerte brukere teste denne funksjonen en stund, og nå rulles den ut til alle. Når du skriver en tweet, så kan du velge hvem som har mulighet til å svare. De tre alternativene er «Alle», «De jeg følger» og «De som er omtalt i tweeten». Det er vel relativt selvforklarende hva hvert alternativ betyr. Hvis du ikke velger noe annet vil alle kunne svare på tweeten.

Du kan se at en tweet er begrenset ved at svar-ikonet er grått. Forsøker du å klikke på det, får du opp en forklaring som forteller at avsenderen har begrenset muligheten for å svare på den.

Twitter forteller i en bloggpost at tilbakemeldingene fra testbrukerne er positive, og at funksjonen har gjort testbrukerne i stand til å føre samtaler som tidligere ikke var mulig. De rapporterer også at brukere som tidligere var utsatt for trakassering har positive erfaringer med å begrense muligheten for å svare på tweets.

Funksjonen er den siste i en rekke nye funksjoner Twitter har lansert. Skal vi tro uttalelser fra selskapet, så er det enda flere i vente utover året.

Det er fortsatt mulig å retweete med kommentar selv om du begrenser muligheten til å svare på en tweet.

Det gjenstår å se om funksjonen fører til at kvaliteten på samtalene blir bedre, og om Twitter med dette blir en tryggere plattform for de som er utsatt for uønsket oppmerksomhet.

Bilde: Ravi Sharma

Jeg klarte ikke å dy meg…

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.