Nå kan du følge emner på Twitter

Nå blir det enklere å følge med på emner du er interessert i på Twitter. Tidligere måtte du vite hvilke andre brukere som deler innhold om temaer du er interessert i, men nå lanserer Twitter funksjonen Emner (Topics) som gir deg tweets om det aktuelle emnet selv om du ikke følger brukerne som deler dem.

Twitter har definert over 300 emner innen sport, underholdning og spill som du kan følge. Det er foreløpig en overvekt av amerikanske emner, men er du glad i engelsk fotball så kan du glede deg over at de største klubbene i Premier League allerede er på plass. Forhåpentligvis vil utvalget av emner bli større etterhvert.

Oppdatert 21.05.2020:
Twitter har lagt til flere hundre temaer, og en oversiktlig meny som lar deg velge temaer du kan følge.

Twitter bruker algoritmer for å bestemme hvilke tweets som er med i de ulike emnene, men vil i tillegg ha mennesker som kvalitetssikrer innholdet.

Twitter emner

Du vil få mulighet til å følge et emne hvis du søker på det. I tillegg vil Twitter etter hvert foreslå emner du kan følge basert på aktivitetene dine. Da jeg søkte på Arsenal, mitt favorittlag i England, dukket Arsenal opp som foreslått emne jeg kan følge. Ved å klikke «Følg», vil Twitter etter hvert putte inn utvalgte tweets om temaene i Twitterstrømmen din. (I skrivende stund har jeg ennå ikke sett noen tweets om Arsenal og Major League Soccer. Venter spent på at de skal dukke opp…)

Du finner en liste over temaene du følger under «Emner» på profilmenyen din. Der kan du også avfølge emner akkurat som du avfølger andre brukere.

Vær oppmerksom på at andre brukere kan se hvilke emner du følger.

Emner er den siste av en rekke nye funksjoner som Twitter har lansert i det siste. I Canada, USA og Japan kan brukere nå skjule uønskede svar på egne tweets. Bruker du Twitter-appen for iOS, så kan du vise opptil fem lister som alternative twitterstrømmer. Dette er en funksjon som brukere av TweetDeck kjenner godt. På Twitters iOS-app kan du nå også søke i direktemeldingene dine.

For noen dager siden twittret også Dantley Davies fra Twitter en liste over nye funksjoner de vurderer å lansere i 2020. I følge Davies kan vi neste år forvente funksjonene:

  • Fjern meg fra samtalen
  • Ikke tillat at denne tweeten retweetes
  • Ikke la andre @tagge meg uten tillatelse
  • Fjern denne @taggen fra denne samtalen
  • Del denne tweeten bare til: #hashtag, brukere med en bestemt interesse eller disse vennene
  • Automatisk merke Twittertråder

Twitter er riktignok kjent for å annonsere funksjoner som aldri dukker opp i praksis, men listen gir likevel et innblikk i hva vi kanskje kan forvente i 2020.

Del gjerne hvis du finner emner som kan være interessante for oss her i Norge.

You may also like...

1 Response

  1. 13. august 2020

    […] er den siste i en rekke nye funksjoner Twitter har lansert. Skal vi tro uttalelser fra selskapet, så er det enda flere i vente utover […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.