Nyheter om sosiale medier uke 29

Nyhetene tar ikke ferie selv om vi er midt i juli. Denne uken har Meta lagt ut sin nye språkmodell Llama 2 til gratis nedlasting for alle. TikTok lanserte annonsebibliotek og en hackerlegende er død. De størte AI-gigantene har blitt enige med Joe Biden om regulering av sine AI-modeller og Elon Musk tok livet av både Twitter-navnet og den blå fuglen.

Fortsetter under videoen.

Meta har gjort sin nyeste språkmodell, Llama 2, gratis tilgjengelig for alle. Mens OpenAI og Google tar betalt for tilgang til sine språkmodeller, kan du laste ned og bruke Llama 2 helt gratis. Det gjelder også for kommersiell bruk.

Meta fikk kritikk da de gjorde tilsvarende med forrige generasjon av Llama, fordi mange eksperter mente den vil kunne brukes til skadelige formål. I brukslisensen for Llama 2 ligger det imidlertid krav om at modellen ikke kan brukes til skadelige eller ulovlige formål

I tillegg til å kunne lastes ned, vil Llama 2 også bli tilgjengelig fra flere leverandører av skyløsninger. Her vil Microsoft være først ute.

TikTok har lansert et annonsebibliotek. I annonsebiblioteket kan du se hvem som annonserer på TikTok, hvilke kriterier de målretter mot og hvor mange som har sett annonsene.

Fra før av har både Meta og Snapchat tilsvarende biblioteker.

Kevin Mitnick. Foto: Campus Party México

Den tidligere hackeren Kevin Mitnick døde av kreft på søndag. Mitnick var verdens mest ettersøkte hacker da han ble arrestert i 1995. I tillegg til 5 år i fengsel, ble han idømt forbud mot å bruke PC etter at han slapp ut av fengsel.

Etter å ha sonet ferdig dommen, begynte Mitnick å jobbe som sikkerhetsekspert og foredragsholder.

Det ble spekulert i at den legendariske filmen WarGames var inspirert av Mitnicks tidlige hacker-gjerninger. Det er aldri bekreftet, men bidro til å gi han legendestatus i IT-bransjen. Kevin Mitnick ble 59 år gammel.

ChatGPT for Android lanseres neste uke. Du kan selvfølgelig bruke ChatGPT i nettleseren allerede, men mobilappen vil gjøre brukeropplevelsen bedre. Appen blir først tilgjengelig i USA, og vil rulles ut til resten av verden etter hvert. Du kan sette deg på venteliste her.

Twitter vil begrense antall direktemeldinger du kan sende. Det skrev selskapet i en tweet fredag. Begrensningen gjelder ikke hvis du betaler for Twitter Blue. Tweeten sa ikke hvor mange DMer de vil tillate, eller når endringen vil bli innført.

AI-gigantene er enige om sikkerhetsstandarder for utviklingen av kunstig intelligens. Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft og OpenAI har hatt møte med president Biden, og blitt enige om retningslinjer som skal regulere utviklingen av kunstig intelligens fremover.

Selskapene forpliktet seg til å teste modellene før de lanseres, å dele informasjon om modellene og gjøre dem tilgjengelig for kontroll av eksterne eksperter.

Avtalen er mer generell enn den kommende EU-loven, AI Act. Den er heller ikke juridisk bindende. Men det er likevel et steg på veien at de største aktørene i markedet frivillig blir enige om reguleringer.

Søndag kveld offentliggjorde Elon Musk logoen til Twitters eierselskap X Corp. Samtidig byttet han og Twitter-sjef Linda Yaccarino profilbildet sitt til den nye logoen. Ifølge Musk skal både Twitter-navnet og den velkjente, blå Twitter-fuglen etter hvert erstattes av det nye navnet og logoen.

Et spørsmål som melder seg, hvis Twitter-plattformen også skal kalles X: Hva skal man kalle tweets heretter? X’er? Skal vi begynne å si at vi re-X’et en X?

Akkurat i det jeg skulle til å publisere bloggposten, ble den blå Twitter-fuglen erstattet av den nye logoen til X Corp.

Forsidefoto: Twitter/Elon Musk

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.