Nei, Facebook kommer ikke til å fjerne postene dine fra nyhetsstrømmen

Facebook har den siste tiden gjennomført en test i Sri Lanka, Bolivia, Slovakia, Serbia, Guatemala og Kambodsja som har fått ryktene til å gå om at poster fra sider vil fjernes fra den vanlige nyhetsstrømmen. Nå har Facebook gått ut og avkreftet ryktene i en bloggpost.

Testen har sammenheng med en ny funksjon i Facebook som kalles Explore. Explore er en ekstra nyhetsstrøm som viser innhold fra sider du ikke følger, men som er tilpasset deg og det innholdet Facebook tror at du vil like. Hensikten er er å gi deg mulighet til å oppdage interessant innhold fra sider du ikke følger.

I Testen ble poster fra en del utvalgte sider bare vist i Explore, ikke i den vanlige nyhetsstrømmen. Det førte til en dramatisk nedgang i rekkevidde og engasjement for de aktuelle sidene, noe som er omtalt i en rekke artikler.

De sterke reaksjonene førte til at Facebook i går gikk ut og bekreftet at det hele var en test, og at de ikke har planer om å utvide testen. Nervøse administratorer kan dermed puste lettet ut 🙂

 

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.