Nyheter om sosiale medier i uke 3

Meta legger ned Creator Studio. Funksjonaliteten i det kreative verktøyet overføres til Business Suite, og brukerne oppfordres til å bytte verktøy. Det vil være mulig å bruke Creator Studio en liten stund til, men når det snart legges ned må alle brukere flytte over.

De ansatte i Facebook Norway som ble oppsagt før nyttår saksøker Meta. De åtte mener at Meta ikke fulgte kravene i Arbeidsmiljøloven da de ble oppsagt. Fire av dem mener i tillegg at Facebook Norway urettmessig har utestengt dem fra arbeidsplassen, og krever å bli gjeninnsatt frem til saken kommer opp for retten.

Meldingsplattformen Discord kjøper appen Gas. Gas er et sosialt medium som har blitt populært blant unge de siste månedene. På Gas kan brukerne sende hverandre positive meldinger. Discord sier i en melding at Gas vil fortsette som en selvstendig app etter oppkjøpet.

Instagram lanserer stille-modus og endringer i hva slags innhold de anbefaler. Setter du Instagram i Stille-modus vil du ikke få varsler og meldinger, og kontaktene dine vil få beskjed om at du ikke er tilgjengelig, hvis de forsøker å sende deg melding. Når du skrur av stille-modus får du se et sammendrag av hva som har skjedd siden du skrudde den på.

Stille-modus blir først tilgjengelig i USA, Storbritannia, Irland, Canada, Australia og New Zealand, og vil rulles ut til resten av verden snart.

Du kan påvirke hva Instagram anbefaler deg

På Instagrams Explore-side (søkesiden) kan du nå merke poster du ikke ønsker å se mer av. Valgene du gjør på Explore-siden vil også tas hensyn til i Reels, søk osv. Du kan også lage en liste over ord du ønsker å skjule fra anbefalte poster.

Endringene er de siste i en serie endringer fra Meta, som adresserer kritikk de har fått fra flere hold. Både amerikanske og europeiske politikere har uttrykt bekymring for at Instagram bidrar negativt til unges mentale helse.

Metas uavhengige innholdsråd har bedt selskapet endre sine regler for nakenhet på Facebook og Instagram. Rådet kom med denne anbefalingen etter en klage på to poster som ble fjernet for brudd på reglene om nakenhet. De mener Metas praktisering av reglene gir en uforutsigbarhet, som spesielt rammer mennesker i LGBTQ-miljøet.

Det er ikke første gang nakenhet skaper problemer for Meta. I USA kan det virke som om et nakent kvinnebryst er farligere enn et ladd automatvåpen. Det har ført til at Meta tidligere har fjernet bilder av ammende mødre og poster som omtaler brystkreft.

Google-eier Alphabet skal si opp 12 000 ansatte. De følger dermed etter en rekke andre tech-selskaper, som har redusert antall ansatte den siste tiden. Alphabet leverte nylig skuffende resultater, etter at reklameinntektene i Google økte mye mindre enn forventet.

Alphabet sier at oppsigelsene vil skje over hele verden, men det er ikke kjent om de også vil ramme det norske Google-kontoret.

Instagram har justert algoritmene for å gi mer plass til bilder. Det fortalte Instagram-sjef Adam Mosseri i en video, der han innrømmet at de hadde lagt for stor vekt på video i 2022. Etter endringen skal fordelingen av engasjement mellom bilder og video på Instagram være omtrent 50/50 ifølge Mosseri.

Direktemeldinger er mer populært enn både stories og feed på Instagram. Det avslørte Adam Mosseri i en spørsmål og svar-seanse fredag.

– Det deles flere bilder og videoer i direktemeldinger, enn i stories og feed, og det deles flere bilder og videoer i stories, enn i feeden, fortalte han.

Det er spesielt unge brukere som driver denne trenden, ifølge Mosseri.

Twitter vil ikke lenger tvinge deg inn på den algoritmestyrte For You-feeden når du åpner appen. I stedet vil den gi deg den feeden du var inne på sist du brukte appen. Det gjør livet mye enklere for de som foretrekker den kronologiske, algoritmefrie Followers-feeden.

Twitter vil lansere en dyrere versjon av Twitter Blue, som er reklamefri. Det skrev Elon Musk selv på Twitter i helgen. Twitter Blue, som ikke er tilgjengelig i Norge enda, koster i dag $8 per måned hvis du kjøper på nett, eller $11 hvis du kjøper fra en iOS- eller Android-telefon. Da får du det blå verifiseringsmerket, og flere funksjoner skal komme i framtiden. Men reklamen slipper du ikke unna, med mindre du betaler mer, altså.

Musk skrev også at Twitter har vist for mange annonser til brukerne, og at annonsene har vært for store. Han lovet endringer i ukene som kommer.

I en annen tweet opplyste Musk også at Twitter nå har ca 2300 ansatte. Det har vært mange spekulasjoner om hvor mange som er igjen i selskapet etter alle oppsigelsene de siste par månedene, og svaret er altså 2300.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.