Nyheter om sosiale medier uke 17

Amerikanske politikere har vedtatt forbudet mot TikTok, Adobe lanserte flere nye AI-verktøy, Threads har 150 millioner aktive brukere og lanserte nye sikkerhetsfunksjoner, og techgigantene fortsetter å tjene enorme summer.

Fortsetter etter videoen.

USA vedtok loven som forbyr TikTok. Loven gir ByteDance 9 måneder på å selge TikTok, hvis ikke blir appen forbudt. TikTok-sjef Shou Chew sa i en video at de vil kjempe mot loven i rettssystemet. TikTok har 150 millioner brukere i USA.

Adobe lanserte nye AI-verktøy for Photoshop. Tredje generasjon av Adobes bildemodell Firefly skal både gi bedre bilder, og kommer med nye funksjoner. Blant annet kan du nå laste opp et bilde, og be modellen bruke det som utgangspunkt når den genererer nye bilder. De to funksjonene Structure Reference og Style Reference henter henholdsvis strukturen (innholdselementer) og den visuelle stilen (farger, bildestil osv). Funksjonen som genererer ny bakgrunn skal også ha blitt enda bedre, og du kan få hjelp av AI til å forbedre detaljer i bildet.

Hvis du ikke har Photoshop, kan du også bruke Firefly direkte på nettet.

Forskere hos Adobe har laget en ny AI-modell som kan forstørre video. VideoGigaGAN skal kunne forbedre oppløsningen i videobilder med 8 ganger, uten å tilføre flimring og støy. Generative Adversarial Networks, som teknikken kalles, har hittil fungert bra på stillbilder, men ikke på video. Nå skal altså Adobes forskere ha løst den utfordringen.

Threads har nå 150 millioner månedlig aktive brukere. Det fortalte Mark Zuckerberg da Meta la frem resultatet for første kvartal. Selskapet knuste analytikernes forventninger, med en vekst i omsetningen på 27 prosent. Overskuddet i kvartalet var på 80 milliarder kroner, nesten en dobling i forhold til samme periode i fjor.

Threads lanserte nye sikkerhtesfunksjoner. Hidden Words lar deg lage en liste over ord som filtreres bort. Innhold som inneholde ord fra listen vil ikke dukke opp i feeden din. Du vil også få mulighet til å bestemme hvem som kan sitere postene dine. Den vil fungere på same måte som hvem som kan svare på postene dine, hvor du kan velge mellom alle, de du følger eller de som er nevnt i posten.

Alphabet og Snap la også frem gode tall. Alphabet hadde vekst i alle de store forretningsområdene, og tjente 260 milliarder kroner, en vekst på 57 prosent. Snap økte omsetningen med 21 prosent, men taper fortsatt penger. Et underskudd på 3,4 milliarder var en bedring på 9 prosent fra året før, og sendte Snap-aksjen opp 26 prosent i ettermarkedet.

Hvordan er det å jobbe med videomodellen Sora i praksis? Hvis du vil ha innsikt i hvordan det er å lage AI-generert kortfilm, anbefaler jeg dette intervjuet med Shy Kids, produksjonsselskapet bak filmen «Air Head».

Kortversjonen er at det er mye jobb å lage AI-generert film, og at utfordringene er helt andre enn de man opplever når man lager film «på gamlemåten».


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.