Analysere kampanjer på Facebook

Du har kanskje opplevd utfordringen det er å analysere resultatene av et begrenset utvalg av Facebookpostene dine. Det kan være et prosjekt, en kampanje eller poster knyttet til en spesiell kunde. For de fleste er løsningen å møysommelig legge tall fra Facebook Innsikt inn i et Excel-ark. Det er tungvint, tidkrevende og veldig lite fleksibelt.

Det var nettopp en slik problemstilling som satt meg på idéen til å lage en kampanjemodul i SoMeStatus.com. Når du først analyserer Facebooksiden din, så er det ikke så veldig mye mer komplisert å gi deg resultatene fra et utvalg av postene i tillegg til den vanlige analysen.

Du analyserer siden som vanlig, markerer hvilke poster som er en del av kampanjen og så får du mange av de samme analyseresultatene for kampanjen som du er vant til fra SoMeStatus.com.

Slik analyserer du en kampanje på Facebook

Gå til SoMeStatus.com og kjør en vanlig analyse av siden din. Velg fanen merket ‘Posts’ (1). Merk alle postene du vil ha med i kampanjen ved å krysse av i boksene i kolonnen helt til høyre (2).

Når du har merket alle postene du vil ha med i kampanjen, så klikker du på ‘Add posts to campaign’ øverst i postlisten (3).

Da åpnes et vindu hvor du kan velge å lage en ny kampanje (4) eller legge postene til en eksisterende kampanje(5).

Nå kan du velge fanen ‘Campaign’ (6). I valgboksen øverst på fanen kan du velge den kampanjen du vil analysere (7). Da får du opp analyse av rekkevidde, linker, videoer, engasjement og de enkelte postene som er med i kampanjen.

Vil du fjerne en post, så klikk på den røde søppelkassen til høyre i postlisten.

Vil du legge til flere poster, så følg trinnene 1-3 og velg ‘Add posts to campaign’.

Kampanjemodulen i SoMeStatus.com krever abonnement på SoMeStatus Pro. Klikk på linken nedenfor, så får du prøve SoMeStatus Pro gratis i 14 dager. Etter prøveperioden kan du fortsette å bruke SoMeStatus.com som før, men uten Pro-abonnement, hvis ikke du selv velger å oppgradere.

Prøv SoMeStatus Pro gratis

 

You may also like...

1 Response

  1. 22. oktober 2017

    […] SoMeStatus lar deg analysere et begrenset utvalg av Facebook-postene dine (StåleLindblad.no) […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.