Innhold som skaper verdi for meg

I sosiale medier handler det om å skape verdi for brukeren. Innholdet du deler må være interessant, relevant og verdiskapende for brukeren. Du må skape verdi for meg. Da leser jeg postene dine. Da deler jeg innholdet ditt med vennene mine. Da blir jeg kanskje kunden din.

Det er her de fleste bommer. De deler innhold som har verdi for dem selv, ikke for meg. De er opptatt av hvilket budskap de ønsker å formidle til meg, ikke hva som skaper verdi for meg.

Visma serverer meg reklame som irriterer

Hvis du deler innhold som ikke skaper verdi for meg, så når du meg ikke selv om du er heldig og kommer inn i nyhetsstrømmen min. Da går du rett i mitt mentale reklamefilter. Jeg ser ikke posten din når jeg scroller forbi.

Et eksempel:

For noen dager siden registrerte jeg meg for å teste Visma eAccounting, et regnskapsprogram som lovet å gjøre gründerlivet mitt mye enklere. Enklere regnskap har verdi for meg, så jeg begynte å bruke Visma eAccounting.

Dagen etter så kom den første posten med reklame for Visma eAccounting opp i Facebook-feeden min. Jeg husker ikke ordlyden, for jeg scrollet bare forbi. (Det eneste jeg tenkte var: «Jaja, Visma misbruker også retargeting»)

Posten til Visma fristet meg ikke til å bli kunde. Tvert imot, den irriterte meg litt.

Hvorfor fungerer markedsføringsstrategien til Visma så dårlig på meg?

Budskapet Visma forsøkte å prakke på meg skapte ikke verdi for meg. Jeg er ikke mottakelig for reklame for Visma eAccounting når jeg akkurat har begynt å teste Visma eAccounting. Jeg har jo i praksis allerede lagt produktet i handlekurven. Hvis produktet er bra nok så kjøper jeg. Og hvis produktet ikke er bra nok, så vil ikke en reklameplakat få meg til å endre mening.

Hva burde Visma ha gjort?

En vellykket strategi fra Visma hadde vært å servere meg innhold som viser meg hvordan jeg kan forenkle gründerhverdagen min. Det skaper verdi for meg. Del tips, del kunnskap, del informasjon som øker verdien av produktet jeg allerede har lagt i handlekurven. Det bidrar til å øke verdien på produktet for meg, og det bidrar til å styrke tilliten min til Visma.

Skal innholdet ditt fungere i sosiale medier, så må det skape verdi for brukeren. Først når du skaper verdi for brukeren, så har du mulighet for å skape verdi for din egen virksomhet.

Irriterende reklame er irriterende reklame også på Facebook.

Photo by Joshua Earle on Unsplash

 

You may also like...

2 Responses

  1. 1. desember 2017

    […] Det gode innholdet i sosiale medier skaper verdi for mottaker.  Ståle Lindblad har et eksempel på noen som ikke skapte verdi. […]

  2. 21. september 2020

    […] Kunder som prøver ut produktet må du også være forsiktig med. Tradisjonell reklamedrevet retargeting må du holde deg unna, men det kan fungere hvis du bruker retargeting som en verdiøkende effekt. […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.