Nyheter om sosiale medier uke 19

TikTok saksøkte USA, Google DeepMind lanserte en ny AI-modell som kan revolusjonere medisin – igjen, Bluesky kommer med masse nye funksjoner og TikTok vil merke AI-generert innhold automatisk. Det var nyheten fra sosiale medier i uke 19.

Fortsetter etter videoen.

TikTok saksøker USA. Etter at den amerikanske kongressen vedtok en lov som kan forby TikTok i hele USA, har plattformen og eierselskapet ByteDance nå saksøkt USA. De mener loven bryter med den amerikanske grunnlovens bestemmelser om ytringsfrihet.

Amerikanske myndigheter hevder at loven først og fremst skal fremtvinge et salg av TikTok til nye eiere, ikke forby appen. Dette hevder ByteDance ikke er praktisk mulig å få til i løpet av fristen på 9 til 12 måneder.

Denne saken vil pågå i månedsvis, og vil sannsynligvis bli anket videre oppover i rettssystemet uansett hvem som vinner første runde. Tidligere forsøkt på å forby TikTok, blant annet i staten Montana, har blitt stoppet av retten.

Bluesky planlegger mange nye funksjoner. Det kom frem i en bloggpost fra selskapet. I bloggposten forteller de også at plattformen nå har passert 5,6 millioner brukere. I løpet av «noen måneder» lover Bluesky å lansere:

  • Direktemeldinger
  • Video – inntil 90 sekunder lange klipp
  • Forbedringer i Custom feeds
  • Verktøy for å stoppe trakassering
  • Standardisert OAuth-innlogging

De lanserte en ny versjon av appen denne uken, med blant annet mulighet til å påvirke algoritmene med «Vis mer»- og «Vis mindre»-valg i menyen.

AI-modellen AlphaFold kan revolusjonere medisin. Goole DeepMinds AI-modell AlphaFold har allerede flyttet grenser ved å kartlegge protein-strukturene i kroppen vår. Onsdag lanserte DeepMind AlphaFold 3, som også kan forutse hvordan ulike proteiner reagerer med DNA, RNA og andre molekyler i kroppen vår.

Med AlphaFold 3 får forskerne kunnskap som for eksempel kan bidra til enda mer treffsikre vaksiner og medisiner, og mer effektiv og tryggere matproduksjon.

AlphaFold 3 bruker teknikken diffusjon, den samme teknologien som gjør at bildemodeller som DALL-E kan generere fantastiske bilder.

TikTok vil begynne å automatisk merke AI-generert innhold. TikTok støtter Adobes Content Credentials-standard for merking av AI-generert innhold, og vil bruke dette til å merke TikTok-poster automatisk.

To spennende arrangementer er verd å få med seg i uken som kommer. Mandag klokken 19:00 har OpenAI en lansering. De har ikke avslørt hva som kommer, men Sam Altman har sagt at «det er ikke GPT-5, og det er ikke en søkemotor».

Tirsdag klokken 19:00 starter Google I/O, en teknologikonferanse som kommer til å handle mye om kunstig intelligens.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.