Nyheter om sosiale medier uke 30

Alle plattformene tjente gode penger i andre kvartal, unntatt én, TikTok lanserte det som kanskje er de unges svar på Twitter, norsk studie frikjenner de sosiale mediene for skyld i de unges mentale utfordringer og nå kan også nordmenn tjene penger på Twitter. Det er noen av nyhetene fra sosiale medier den siste uken i juli.

Fortsetter under videoen.

Twitter-skiltet fjernes

Mandag ble den blå Twitter-fuglen erstattet av en X. Etter at Elon Musk varslet endringen på søndag, ble både logoen på nettsiden og appene endret i løpet av uken. Den blå fuglen er borte, men Twitter-navnet dukker likevel opp noen steder.

Det fysiske skiltet utenfor hovedkontoret i San Francisco ble forsøkt fjernet mandag, men arbeidet ble stoppet av politiet fordi kranen de brukte sperret en trafikkert gate. Samtidig ble det montert en stor, blinkende X på taket av bygningen.

TikTok lanserte tekstposter. I tillegg til video og bilde, vil du snart få tekst som et alternativ når du lager en TikTok. Etter å ha skrevet teksten, kan du tilpasse posten med musikk, bakgrunner, farger, skrifttyper og klistremerker. Du kan tagge andre kontoer eller steder, og tillate at posten brukes i en duett.

Andre brukere vil kunne like, kommentere og engasjere seg i tekstposter på lik linje med video- og bildeposter.

Lanseringen gjør TikTok til enda en utfordrer til Twitter (eller X) i en tid hvor stadig flere brukere leter etter alternativer.

Unge får ikke angst og depresjon av sosiale medier. Det er konklusjonen i et forskningsprosjekt på NTNU. Prosjektet har fulgt 800 unge mellom 10 og 16 år i seks år. Gjennom regelmessige intervjuer har de avdekket at økt bruk av sosiale medier ikke gir symptomer på angst og depresjon.

Snap Inc fortsetter å tape penger. Eierselskapet til Snapchat hadde en nedgang i annonseinntektene for andre kvartal på rad. Inntektene i andre kvartal var på 1,07 milliarder dollar, og underskuddet var på 377 millioner. Aksjekursen falt med over 18 prosent da resultatet ble kjent.

Googles eierselskap Alphabet tjente gode penger i andre kvartal. En omsetning på 74,6 milliarder dollar, en økning på 7 prosent fra året før, ga et overskudd på 18,4 milliarder.

I en melding sier selskapet at både søkemotoren og YouTube bidro til veksten.

Også Microsoft hadde et godt kvartal. En omsetning på 56,2 milliarder dollar ga et overskudd på 20,1 milliarder, en økning på 20 prosent fra året før. Overskuddet er det største i Microsofts historie.

Meta la også frem gode resultater. Etter et par tøffe år, hvor Mark Zuckerberg blant annet har sparket 21 000 ansatte og lagt ned det norske salgskontoret, viste tallene for andre kvartal endelig vekst igjen. En omsetning på 32 milliarder dollar er 11 prosent mer enn året før. Det ga et overskudd på 7,8 milliarder, som er 16 prosent mer enn et år tidligere.

Facebook fortsetter å vokse, og har passert 3 milliarder månedlige aktive brukere. Over 2 milliarder bruker Facebook hver eneste dag.

En studie slår fast at Facebooks algoritmer ikke fører til økt polarisering. Studien gransket 208 millioner amerikanske Facebook-profiler i tiden rundt valget i 2020. Ifølge studien opplevde ikke de som brukte den algoritmestyrte nyhetsstrømmen mer polarisering, enn de som brukte den kronologiske nyhetsstrømmen (som ikke er styrt av algoritmer).

Videre fant studien at konservative i større grad lever i ekkokamre på Facebook, og at de der utsettes for mer feilinformasjon, enn de med andre politiske preferanser. Det er stort sett grupper og sider som bidrar til polariseringen.

Det har vært litt debatt etter at studiene ble publisert, fordi forskerne mener at Meta tegner et litt for rosenrødt bilde av resultatene. Mens Meta mener at studiene frikjenner dem for mye av kritikken som har kommet mot dem de siste årene, så sier forskerne at bildet er mer nyansert.

Twitter har nå åpnet for at brukere i Norge kan tjene penger på plattformen. Har du over 500 brukere og mer enn 15 millioner visninger på dine tweets i løpet av de siste 3 månedene, kan du kvalifisere for å få en andel av annonseinntektene som genereres via dine tweets. Du må selvfølgelig også abonnere på Twitter Blue for å kvalifisere.

Twitter sendte ut de første sjekkene til amerikanske brukere tidligere denne måneden, og nå er også Norge og en rekke andre land lagt til på listen. Hvis du kvalifiserer, kan du søke her.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.