Nyheter om sosiale medier uke 15

Google tester produkt som skal erstatte PowerPoint, TikTok Notes skal konkurrere med Instagram, Instagram får AI-funksjon, TikTok tester virtuelle influensere, Taylor Swifts musikk er tilbake på TikTok, Messenger får bedre bildedeling og nye funksjoner, og flere nye språkmodeller er på vei. Det er noen av nyhetene fra sosiale medier i uken som gikk.

Fortsetter etter videoen.

Google Vids skal erstatte PowerPoint. Det er i hvert fall ambisjonene til teamet bak produktet. Vids lager presentasjonsvideoer for deg ved hjelp av AI. Marker hvilke elementer du vil ha med, så genereres videoen automatisk. Trenger du kreativ hjelp kan chatboten Google Gemini hjelpe deg å komme i gang.

Det skal også være mulig å dele Vids som redigerbare prosjekter, så andre kan bidra til å gjøre dem bedre.

En testversjon av Vids skal visstnok bli tilgjengelig for publikum i løpet av sommeren.

TikTok hadde et overskudd på 425 milliarder kroner i 2023. Det er en 60 prosent økning fra året før. Omsetningen var på neste 1 300 milliarder kroner, opp fra 850 milliarder i 2022. Vekstan skal blant annet komme fra netthandelsfunksjonen TikTok Shop, som har blitt populær i USA og Asia.

TikToks Instagram-konkurrent ser ut til å få navnet TikTok Notes. Nye skjermbilder viser navnet brukt blant annet på en tidligere versjon av domenet photos.tiktok.com. Tidligere gikk det rykter om at den nye appen skulle hete TikTok Photos, men nå ser det altså ut til at navnet blir TikTok Notes.

TikTok har bekreftet at de jobber med en bildeapp, men vil ikke gi noe mer informasjon om appen.

Samsung Galaxy S21 får noen AI-funksjoner. Da Google lanserte sin nye generative AI-modell Gemini, kom den også i en variant som kan kjøre på mobiltelefoner. Det har gitt Samsungs Galaxy S23-telefoner en rekke avanserte AI-funksjoner innen tekst-, bilde- og videobehandling.

Mange av disse funksjonene blir også tilgjengelig på forrige generasjon Samsung-telefoner, S22, og nå hevder noen medier at også S21-telefonene vil få noen AI-funksjoner. Kilden skal være meldinger på Samsungs interne meldingssystem i Korea.

Instagram tester også å integrere AI i søkefunksjonen. Gjennom Meta AI skal du kunne både få hjelp til søk, og kunne prate med chatboten. Meta har bekreftet testene til TechCrunch, men vill ikke dele mer informasjon om hva brukerne kan forvente seg.

– Våre generative AI-drevne funksjoner er under utvikling i ulike faser, og vi tester en del av dem offentlig i begrenset omfang, svarte en talsperson for Meta.

Google blokkerer nyheter i California. Krigen mellom tech-gigantene, mediebransjen og politikere fortsetter, og denne gangen er slagmarken i California. Google sier at de vil teste å blokkere nyheter for et begrenset antall brukere i California. Testen kommer samtidig som politikerne i staten vurderer å vedta en ny lov som pålegger tech-gigantene å betale for nyhetssaker de lenker til.

– Hvis den blir vedtatt, kan California Journalism Preservation Act føre til betydelige endringer i tjenestene vi tilbyr innbyggerne og trafikken vi kan levere til medier i California, skriver selskapet i en bloggpost.

Google vil også stanse den økonomiske støtten de gir til medier i California gjennom Google News Initiative og andre støtteordninger.

OpenAI har oppgradert språkmodellen bak ChatGPT. Den nye versjonen av GPT 4 Turbo, som er tilgjengelig for alle betalende brukere av ChatGPT, skal være bedre både på vanlig skriving, matematikk, logisk resonnering og koding. I tillegg skal den nye versjonen gi mindre ordrike, mer naturlige svar.

Den nye versjonen er trent på data frem til desember 2023.

Nå kan du ikke lenger skjule det blå verifiseringsmerket på X. Etter at Elon Musk begynte å gi flere profilerte kontoer det blå verifiseringsmerket gratis, uten å betale for X Premium, protesterte flere av de aktuelle brukerne på at de ikke likte at det ble skapt et inntrykk av at de betalte for Premium. X introduserte derfor en mulighet i Innstillinger til å skjule det blå verifiseringsmerket.

Denne innstillingen blir nå borte, så alle kan se at kontoen din har Premium-abonnement, enten du vil det eller ikke.

TikTok tester virtuelle influensere. Testene går ut på at AI-genererte avatarer leser AI-genererte tekster som voiceover på produktannonser i TikTok Shop. I følge The Information skal tidlige tester ha vist at de AI-genererte influenserne ikke gir like god effekt på salget som ekte mennesker, men TikTok vil fortsette å videreutvikle konseptet.

Taylor Swifts musikk er tilbake på TikTok. Musikken til Swift ble borte fra TikTok etter at selskapets konflikt med Universal Music førte til at musikken fra tusenvis av Universal-artister ble borte fra plattformen. Nå er altså flere av superstjernens låter tilgjengelig igjen.

The Verge spekulerer i at det ikke er tilfeldig at dette skjer uken før Taylor Swift lanserer sitt nye album.

Messenger får bedre bildedeling. En ny «HD»-knapp lar deg dele bilder av bedre kavlitet via Messenger. Klikker du på HD når du deler bilder, vil bildet deles som 4K i stedet for 2K (som er standarden i dag). Kvaliteten på bildene skal også bli bedre.

Messenger får også en ny Album-funksjon, som lar deg dele hele album med bilder. Når du markerer flere bilder for deling, vil du få opp muligheten til å putte dem i et album. Når du deler et album i en chat på Messenger, vil andre deltakere i samtalen kunne legge til sine egne bilder i albumet.

Messenger øker den maksimale filstørrelsen fra 25MB til 100MB, noe som gjør det enklere å dele flere bilder og lengre videoklipp.

Meta lanserer språkmodellen Llama 3 i juli. Det sier i hvert fall ryktene. I tillegg til å være større og bedre enn forgjengeren, forventes Llama 3 også å ha litt færre begrensninger. Det forventes derfor at den vil kunne besvare en del kontroversielle spørsmål, som dagens modeller er trent til å avvise.

Før den største utgaven av Llama 3 lanseres i juli, forventes det at Meta lanserer to mindre utgaver av den nye modellen. Dette er modeller som ikke kan håndtere like komplekse operasjoner, men som til gjengjeld krever mindre ressurser og kan kjøre på mindre maskiner.

Gemini 1.5 Pro kan nå høre. Googles mellomstore versjon av språkmodellen Gemini er oppgradert til også å kunne tolke lydfiler. Det vil si at den for eksempel kan transkribere lyden fra et nettmøte, og lage et sammendrag. Med oppgraderingene Gemini 1.5 Pro har fått den siste tiden, regnes modellen nå for å være både raskere og bedre enn storesøster Gemini Ultra.

Gemini 1.5 Pro vil foreløpig kun være tilgjengelig gjennom Googles utviklerplattform Vertex.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.