Nyheter om sosiale medier uke 12

Snart kommer neste generasjon ChatGPT, Meta vil redusere prisen på det reklamefrie abonnementet, nå kan du laste ned chatboten Grok gratis, Google fpr bot på nesten 3 milliarder kroner, YouTube krever at du angir om en video er AI-generert og Donald Trump får endelig børsnotere Truth Social. Det er bare noen av nyhetene jeg poker deg med denne uken.

Fortsetter etter videoen.

xAI har publisert koden til chatboten Grok. Elon Musk lovet nylig å offentliggjøre koden bak chatboten som er trent på Twitter-data, og natt til mandag gjorde han nettopp det. Chatboten, som visstnok skal ha både humor og ironi, er bygget på en språkmodell med 314 milliarder parametre.

Språkmodellen som nå er tilgjengelig er ikke fintunet, det vil si at den ikke er lært opp til å ta spesielle hensyn når den svarer. Koden som nå er offentlig tilgjengelig inkluderer heller ikke koblingen til plattformen X, som chatboten Grok har.

YouTube vil nå kreve at du angir om videoer er AI-generert eller syntetisk. Spørsmålet vil komme opp når du publiserer en video, og du må velge «Ja» eller «Nei» før videoen kan publiseres. Du skal svare ja hvis videoen møter minst et av tre kriterier:

  • Viser at en virkelig person sier eller gjør noe vedkommende ikke har sagt eller gjort.
  • Endrer fremstillingen av et virkelig sted eller en hendelse.
  • Fremstiller en virkelighetstro scene som ikke har funnet sted.

YouTube krever ikke at du svarer ja hvis du bare har brukt AI som produktivitesverktøy til teksting, filtere og så videre, eller til å fremstille noe som ikke fremstår som virkelig.

Hvis du ikke merker videoen, og YouTube mener den burde ha vært merket, vil de legge til merking.

Meta foreslår å redusere prisen på det reklamefrie abonnementet. I en høring med EU-kommisjonen fortalte en Meta-advokat at selskapet har foreslått å redusere abonnementsprisen fra €9,99 til €5,99 per måned for første konto, og €4 for påfølgende kontoer. Forslaget er ment å redusere kritikken som har kommet etter at abonnementet ble lansert.

Frankrike gir Google bot på nesten 3 milliarder kroner. Bakgrunnen for boten på 250 millioner euro er at Google ikke skal ha fulgt opp en avtale fra 2022 om å forhandle med franske medier om betaling for bruk av deres innhold, blant annet i søkeresultater. I tillegg til å bryte flere punkter i avtalen, mener franske myndigheter at Google ulovlig har brukt medienes innhold til å trene språkmodellen bak chatboten Bard.

Google sa i en kommentar til NY Times at de var uenige i størrelsen på boten, men valgte likevel å akseptere den for å få saken ut av verden.

Har du poket noen i det siste? Har du vært på Facebook en stund, så husker du kanskje «Poke». Den meningsløse funksjonen var mye brukt tidligere, men har etter hvert forsvunnet. Nå har Meta bestemt seg for å blåse liv i Poke igjen, og har gjort funksjonen mer tilgjengelig.

For å poke en venn, går du til Pokesiden, søker frem vennen og klikker «Poke». Så er det bare å vente og se om vedkommende poker deg tilbake.

Ifølge Facebook har endringene ført til en 13-ganger økning i antall pokes, og det er 18 til 29-åringene som poker mest. Hva er vitsen med å poke? Ingenting, egentlig, du poker bare for å poke.

GPT-5 vil bli lansert til sommeren. Det er Business Insider som skriver det, etter å ha snakket med en OpenAI-kunde som har fått den nye versjonen av OpenAIs språkmodell demonstrert. Han beskrev den nye versjonen som «imponerende».

X skal visstnok jobbe med en TV-app. Det er Nima Owji som har funnet eksempler på den nye TV-appen, som lar deg lese, se og poste på X fra TV-stolen.

Om ikke annet, får du i hvert fall god tid til å tenke igjennom det du vil si før du poster, når du må bruke fjernkontrollen til å finne hver enkelt bokstav.

Truth Social børsnoteres. Etter en årelang utsettelse, forårsaket av etterforskning fra myndighetene, fikk Donald Trumps sosiale plattform Truth Social grønt lys fredag for å gjennomføre børsnoteringen. I praksis gjøres det ved at Truth Socials eierselskap Trump Media & Technology Group (TMTG) fusjonerer med det børsnoterte selskapet Digital World Acquisition Corporation.

Donald Trump eier 79 millioner aksjer i TMTG, og disse aksjene vil være verd over 3 milliarder dollar når fusjonen er gjennomført. Trump har imidlertid ikke lov til å selge aksjene før tidligst om 6 måneder, så han kan ikke bruke disse aksjene til å betale bøtene og advokatregningene han sliter med. Det er også knyttet stor usikkerhet til hvordan markedet vil verdsette TMTG når aksjene begynner å omsettes på børs.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.