Nyheter om sosiale medier uke 51

Lionel Messi satte ny rekord for antall likes på et Instagram-bilde. Bildet han delte ble delt etter at Argentina vant VM-finalen i fotball. Den forrige rekorden ble holdt av et egg.

Elon Musk bekreftet at han ville gå av som Twitter-sjef så fort han finner en erstatter. Eller gjorde han det? «Jeg skal bare ha ansvaret for software- og server-teamene. Det vil i praksis si at Musk har ansvar for alt det tekniske, og at han fortsatt vil være veldig til stede i den daglige ledelsen. Hvor mye reell makt vil en ny sjef ha da?

TikTok vil nå fortelle deg hvorfor hver enkelt video ble anbefalt til deg i For you-feeden. Klikk på deleknappen og velg spørsmålstegnet, så får du opp en forklaring. Med denne funksjonen åpner TikTok litt opp om algoritmen som har gjort appen til en kjempesuksess.

Twitter Blue-abonnenter kan nå laste opp 60 minutter lange videoer i full HD-oppløsning. Maksimal filstørrelse er 2GB. De nye grensene gjelder opplasting fra WEB. På mobil gjelder fortsatt de gamle grensene på 10 minutter lengde og 512 MB størrelse.

Twitter lanserte Blue for Business. Det er litt uklart hva det nye abonnementet vil koste, men en funksjon som allerede er presentert, er at bedrifter med Blue for Business kan markere sine ansattes Twitter-kontoer med et eget merke.

Snapchat+ har også utvidet med noen nye funksjoner. Snapchat+-abonnenter kan nå tilpasse form og farge på kameraknappen og endre bakgrunnen på chat-vinduet. Snapchat introduserte også en mulighet til å gi gaveabonnement på Snapchat+ til venner.

Twitter har begynt å vise rekkevidden på hver tweet offentlig. Elon Musk varslet denne endringen for et par uker siden fordi han var frustrert over at engasjementstallene ikke visr hvor mange som faktisk ser hver tweet.

At Musk, med sine 123 millioner følgere, synes det er stas å vise hvor mange som ser hver tweet han deler, er forståelig. Hvor morsomt det er for en gjennomsnittlig bruker med noen hundre eller tusen følgere, som kanskje når hundre mennesker med hver tweet, er en annen historie.

Meta har inngått forlik i et massesøksmål etter Cambridge Analytica-skandalen. Selskapet betaler i overkant av 7 milliarder kroner, som gjør dette forliket til det største i selskapets historie. Det blir imidlertid ikke så mange kroner på hver, siden alle amerikanske Facebook-brukere har mulighet til å få en liten bit av erstatningen.

Twitter kvittet seg med enda flere ansatte denne uken. Halvparten av de ansatte i avdelingen Public Policy skal ha mistet jobben, i tillegg til noen utviklere. Journalister som følger selskapet tett estimerer at 75 prosent av de opprinnelig 7 500 ansatte nå har forlatt Twitter.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.