Nyheter om sosiale medier uke 19

Twitter har fått ny sjef, LinkedIn legger ned i Kina, Meta med ny annonsetjeneste og Google lanserer en haug med nye kunstig intelligens-produkter. Det er noen av nyhetene fra sosiale medier i uke 19.

Fortsetter etter videoen.

LinkedIn legger ned sin kinesiske jobbtjeneste InCareer. Beslutningen innebærer at 716 ansatte mister jobben. LinkedIn begrunner nedleggelsen med stor konkurranse og det generelle økonomiske klimaet.

Twitter vil begynne å slette kontoer som ikke har vært i bruk på flere år. Det skrev Elon Musk i en tweet tirsdag. Han hevder at kontoene og innholdet vil bli arkivert, ikke fjernet for godt.

Tucker Carlson Foto: Gage Skidmore

Tucker Carlson lanserer sitt eget TV-program på Twitter. Det kontroversielle TV-ankeret fikk sparken fra Fox News for et par uker siden, etter å ha kommet med blant annet rasistiske ytringer. Showet til Carlson var det mest populære på Fox, og nå har han tydeligvis inngått en avtale med Elon Musk. På Twitter kan han si akkurat hva han vil, uten å bli moderert, og Musk får sårt tiltrengt trafikk fra trofaste Tucker Carlson-fans.

Twitter lar deg nå reagere på DMer med en hvilken som helst emoji. Klikker du på en DM, er du ikke lenger begrenset til å like den. Nå åpnes et lite vindu som lar deg velge blant alle emojis.

Meta lanserte AI Sandbox for advertisers, en tjeneste som hjelper annonsører å lage kreativt innhold. Kunstig intelligens lager ulike forslag til tekster og bilder til ulike målgrupper, og tilpasser innholdet til de ulike plattformene annonsene vises på.

Google lanserte en rekke nye AI-produkter på sin årlige I/O-konferanse. Den nye språkmodellen PaLM 2 er Googles svar på GPT-4, og brukes blant annet av chatrorboten Bard. En ny søkefunksjon, hvor AI gir deg et sammendrag av innholdet i søkeresultatet og AI-hjelp integrert i Workspace-appene Docs, Sheets og Slides, var blant de største nyhetene.

Jeg har skrevet en egen sak om Googles lanseringer her.

Linda Yaccarino er ny Twitter-sjef. Foto: World Economic Forum

Twitter har ansatt ny sjef. Det er Linda Yaccarino som overtar sjefsstolen etter Elon Musk. Hun kommer fra jobben som sjef for annonsesalg og partnere i NBCUniversal. Musk beholder jobben som teknologisjef og styreleder.

Elon Musk bekrefter at Twitter fjernet Tweets fra Erdogans motstander, etter krav fra Tyrkiske myndigheter. Musk sier de måtte gjøre det for å unngå sanksjoner mot plattformen. Igjen et eksempel på Elon Musks tilfeldige forhold til ytringsfrihet.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.