Nyheter om sosiale medier uke 6

TikTok åpner kontor i Norge, nå er Twitter-alternativet Bluesky åpent for alle, techgigantene vil merke AI-generert innhold, Threads lar deg lagre poster og TikTok stenger muligheten for å analysere kontroversielle temaer. Det er noen av nyhetene fra sosiale medier i uke 6.

Fortsetter etter videoen.

Bluesky er nå åpent for alle. Plattformen fikk nesten 800 000 nye brukere i løpet av det første døgnet etter at de åpnet opp. De har nå passert 4 millioner brukere.

Bluesky er likevel fortsatt et stykke bak konkurrentene. X har rundt 350 millioner aktive brukere, mens Threads har 130 millioner. Mastodon har 8,7 millioner brukere.

Eksempel på hvordan Meta vil merke AI-generert innhold

Techgigantene vil merke AI-generert innhold. OpenAI, Meta og Google har alle kommet med initiativer for å merke AI-generert innhold. Hensikten er å gjøre det enklere å avsløre deepfakes og annet juks. Merkingen vil både bestå av metadata, altså informasjonen som følger med bilder og video, og vannmerker i selve mediet. Det vil gjøres tilsvarende med tekst og lyd.

Foreløpig har de tre aktørene jobbet med litt ulike standarder, men ifølge Metas Nick Clegg jobber de med å bli enige om en felles standard.

WhatsApp vil åpne opp for andre meldingsapper. EUs Digital Markets Act stiller krav om interoperabilitet for meldingsapper, og det er disse kravene WhatsApp nå tar sikte på å møte.

Eksterne chatter vil ligge i en egen fane, og brukere må aktivt velge å åpne for det.

TikTok har fjernet muligheten til å analysere enkelte hashtager. Etter å ha fått skarp kritikk for å blant annet favorisere Israel i Gaza-konflikten, har TikTok i det stille fjernet muligheten til å se antall avspillinger på noen hashtager. Tidligere har de lagt inn tilsvarende begrensninger på noen Kina-kritiske hashtager.

TikTok hevder at tallene ble misbrukt, og at de kritiske rapportene ga feil fremstilling av virkeligheten. De understreker samtidig at godkjente forskere har tilgang til data på plattformen gjennom deres Research API.

Nå kan du lagre poster på Threads. I en post fortalte Instagram-sjef Adam Mosseri at de tester en bokmerke-funksjon tilsvarende den som allerede er på Instagram. Klikk på bokmerke-symbolet på en post, så lagres den i en egen liste, så det er enkelt å finne den igjen senere.

TikTok åpner kontor i Norge. Kom24 har intervjuet TikToks Norden-sjef Liv Sandberg, som forteller at de i utgangspunktet har en håndfull ansatte i Norge, men at det kan øke. Foreløpig jobber alle de ansatte på det norske kontoret med kommunikasjon.

Forsidebilde: Isak Egge Brønseth/KOM24


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.