Nyheter om sosiale medier uke 50

You Tube vil begynne å varsle brukere som legger igjen uakseptable kommentarer. Tidligere ble uønsket innhold fjernet uten at opphavspersonen ble varslet. Nå vil du få beskjed av YouTube om at du har postet noe som er flagget.

Twitter har oppløst det eksterne innholdsrådet. Rådet bestod av over hundre ulike organisasjoner. De ga Twitter råd om håndtering av ulike typer uønsket innhold, som trakassering, misbruk av barn og så videre.

TikTok tester horisontal video. Appen som har gjort kortform, vertikal video til den nye standarden i sosiale medier, vil nå la brukere se kvadratiske og horisontale videoer i fullskjerm horisontalt. Det kan tyde på at TikTok går etter flere av YouTubes brukere. De har allerede økt den tillatte lengden på videoer. Med horisontal video i tillegg vil mye av YouTubes innhold kunne vises på TikTok med en bedre seeropplevelse enn tidligere.

Barn og unge bruker allerede mer tid på TikTok enn på YouTube. En analyse TechCrunch gjorde i slutten av 2021 viste at barn og unge melllom 4 og 18 år brukte i snitt 91 minutter på TikTok per dag, og bare 56 minutter på YouTube.

Twitter markerte kontoene til UD, Støre og Huitfelt som nigerianske myndigheter. Feilen ble rettet opp da UD skrev en tweet til Twitter Support, og Elon Musk beklaget i en tweet etterpå.

John Carmack slutter i Meta. Mannen bak legendariske spill, som Castle Wolfenstein, Doom og Quake skrev en post på et internt forum som ga tydelige signaler om at han var frustrert.

– It has been a struggle for me. I have a voice at the highest levels here, so it feels like I should be able to move things, but I’m evidently not persuasive enough.

Carmack var teknologisjef i Oculus, produsenten av VR-briller, som Meta kjøpte i 2014. Han fortsatte i en tilsvarende stilling i Meta etter oppkjøpet.

To tidligere Twitter-ansatte har startet Twitter-konkurrenten Spill. De beskriver den nye appen som «…en plattform for dialog i sanntid, men fokus på kultur…». Spill lanseres om 6-8 uker, men du kan sette deg på liste for å få invitasjon allerede nå.

Twitter blokkerte flere journalister. Torsdag opplevde flere journalister at Twitter-kontoene deres var suspendert. Det viste seg etter hvert at de alle hadde omtalt den blokkerte Twitter-kontoen @ElonJet, som rapporterer hvor Elon Musks privatfly befinner seg.

BJokkeringen av journalistenes kontoer skapte mye bråk, og dagen etter ble de fleste av dem åpnet igjen, etter at Musk hadde spurt følgerne sine om de ville ha kontoene åpnet igjen eller ikke.

Går Musk av som sjef for Twitter? I en avstemming søndag spirte han følgerne sine om hun burde gi seg som Twitter-sjef. 57,5% av det 17 millionene som stemte mente at Musk burde gi seg. Selv om han insisterte p at han ville følge brukernes dom, skrev han også flere tweets som tydet på at han kanskje ikke ville gjøre det med én gan likevel. «Det finnes ingen arvtaker» skrev ha i én Tweet.

Twitter vil forby lenker til konkurrerende sosiale medier. Søndag offentliggjorde de en ny policy, som listet opp en rekke konkurrerende sosiale medier det ikke lenger ville være lov å lenke til. Flere profilerte personer i Silicon Valley protesterte da de fikk sine kontoer blokkert fordi de hadde delt lenke til en av plattformene på listen. Igjen valgte Musk å reversere beslutningen, men lovet en revidert policy for å adressere problemet med at det blir lenket il konkurrenter.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.