Nyheter om sosiale medier uke 50

Google har ulovlig monopol i appmarkedet på Android, nå kan MyAI også lage bilder, ChatGPT gir ikke mer juks og Threads er endelig tilgjengelig i Norge. Det var noen av nyhetene fra sosiale medier i uken som gikk.

Fortsetter under videoen.

Google har ulovlig monopol i appmarkedet på Android. Det slo retten fast i en dom mandag. Spilldistributøren Epic hadde saksøkt Google og Apple fordi de tvinger alle apper til å bruke plattformenes egne betalingssystemer, som sikrer de to techgigantene inntil 30 prosent av alle kjøp i appene.

Google sa i en kommentar at de er helt uenige, og vil anke dommen.

Snapchat har lansert flere bildefunksjoner i chatboten MyAI. Tidligere kunne du bare generere tekst med My AI, men nå kan du også få den til å lage bilder eller endre på bilder. I tillegg til å generere bilder fra bunnen av, kan My AI nå for eksempel utvide bilder ved å generere kunstig bakgrunn rundt bildet.

Bruk av ChatGPT har ikke ført til en økning i juks blant studenter. Det viser en undersøkelse forskere fra Stanford har gjort blant studenter i USA. Forskerne har undersøkt juksing blant studenter i mer enn 15 år, og sier at mellom 60 og 70 prosent av studentene hvert år innrømmer å ha jukset minst én gang. De tallene har ikke økt det siste året, etter at ChatGPT ble lansert.

Nå kan du livestreame på Instagram fra OBS Studio. Det har vært mulig å bruke eksterne verktøy til å sende live video på Facebook en stund. Nå blir det også mulig på Instagram. Med eksterne verktøy er det enklere å kombinere flere kameraer og andre kilder i sendingen.

Nå er Threads tilgjengelig i Norge. Metas Twitter-klone har ikke vært tilgjengelig i Europa tidligere på grunn av EU-regler. Nå finner du appen i App-store og på threads.net.

Threads er nå også koblet til Mastodon. Ved å bruke den åpne protokollen Activity Pub, kan Threads utveksle poster med andre plattformer som bruker protokollen. Foreløpig er det en begrenset test for noen få utvalgte kontoer, men ifølge Instagram-sjef Adam Mosseri skal Threads i løpet av neste år bli helt integrert med Activity Pub.

I en tråd på Threads fortalte Mosseri at planen deres er at poster fra alle åpne Threads-kontoer også skal være tilgjengelige på andre plattformer som bruker Activity Pub. Kommentarer fra andre plattformer skal også bli tilgjengelig i Threads. Threads-brukere skal også kunne følge kontoer fra for eksempel Mastodon, og hvis du velger å stenge Threads-kontoen din, skal du kunne ta med følgerne dine til en annen plattform. En så tett integrasjon ligger imidlertid et stykke frem ti tid, da det er en rekke praktiske utfordringer som må løses først, blant annet spørsmål om personvern.

Threads lar deg nå begrense kontroversielle poster. En ny innstilling i Threads (eller egentlig Instagram) lar deg velge om du vil se færre av poster som er faktasjekket. Threads plasserer en merkelapp med faktasjekk på poster som inneholder falske eller omstridte påstander, og disse kan du nå velge å se færre av hvis du vil.

Du kan velge mellom innstilllingene «Ikke reduser», «Reduser» og «Reduser mer». Ingen av innstillingene fjerner innholdet helt, men du vil se mindre av det. For å finne innstillingen går du inn på profilen din og klikker på menytegnet øverst til høyre. Velg Konto og Andre kontoinnstillinger. Da sendes du til Instagrams kontosenter, hvor du finner Redusert ved faktasjekk under innholdsinnstillinger.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.