Nyheter om sosiale medier uke 41

Problemene står i kø for Elon Musk og X, med trusler om bøter fra både EU og Australia. Adobe gjør det mye lettere å dele video på TikTok, og lanserer en banebrytende AI-modell. BlueSky lanserte nye sikkerhetsfunksjoner. Det var noen av nyhetene fra sosiale medier i uke 41.

Fortsetter etter videoen

EU truet Elon Musk med straff for brudd på Digital Services Act. I et brev klaget EUs Thierry Breton på at X ikke gjør nok for å fjerne feilinformasjon på plattformen. Han viste spesielt til mange falske historier etter Hamas’ angrep i Israel, og ikke har blitt fjernet selv etter at de er flagget som falske.

Breton avsluttet brevet med å minne Musk på at brudd på DSA kan medføre bøter, og ba om tilbakemelding på brevet innen 24 timer.

Torsdag startet EU en formell undersøkelse av X’ håndtering av feilinformasjon.

Et tilsvarende brev ble sendt til Mark Zuckerberg dagen etter. I tillegg til poster knyttet til situasjonen i Israel, påpekte Breton at Meta må gjøre mer for å stoppe uønsket innhold som kan påvirke valg i Europa.

Torsdag fikk også TikTok et tilsvarende brev, og ingen ble nok overrasket over at Google fikk brev på fredag med en påminnelse om ansvaret deres for innholdet på YouTube.

X gir deg nå muligheten til å la bare verifiserte kontoer svare på postene dine. Også de som ikke betaler for X Premium (tidligere Twitter Blue) kan bruke den nye funksjonen.

Elon Musk begrunner endringen med at det vil redusere problemer med spambots.

Nå kan du poste direkte til TikTok fra Adobe Premiere Pro og Adobe Express. TikTok lanserte tirsdag et grensesnitt som lar tredjeparts apper lage poster på plattformen. På samme måte som ByteDances egen app CapCut har kunnet poste direkte på TikTok, vil nå også andre eksterne apper gjøre det.

Også Twitch er nå integrert med TikTok. Redigeringsverktøyet Twitch Clip Editor lager et utsnitt i stående format, som kan deles direkte til TikTok.

For innholdsskapere som bruker de avanserte AI-verktøyene i Adobe-appene til å redigere video, betyr det en mye enklere hverdag.

Vektorgrafikk generert av Adobe Firefly

Adobe Firefly kan nå AI-generere vektorgrafikk. Firefly er Adobes generative kunstige intelligens-baserte bildegenerator. Mens det finnes utallige bildegenratorer som lager punktgrafikk, bildene vi får fra Midjourney og DALL-E, er vektorgrafikk en sjeldenhet.

Vektorgrafikk brukes mye av grafiske designere fordi det gir sylskarpe bilder uansett hvor mye bildene forstørres eller forminskes.

Vektor-utgaven av Firefly blir først tilgjengelig i beta-utgaven av Adobe Illustrator.

Bluesky lanserer nye sikkerhetsfunksjoner. X-konkurrenten, som ble unnfanget av tidligere Twitter-sjef Jack Dorsey, lar deg nå verifisere epost-adressen din. Det er for å forbedre kontosikkerheten på plattformen.

I tillegg gir Bluesky nå brukerne en mulighet til å flagge falske lenker. Hvis en lenke leder til en annen nettside enn teksten tilsier, kan posten nå merkes med en advarsel om at lenken tar deg til en annen nettside.

X har fått millionbot i Australia. Australske myndigheter mener plattformen ikke kan dokumentere at de gjør nok for å stoppe poster om overgrep mot barn, og har ilagt selskapet en bot på over 4 millioner kroner.

Australsk lov krever at plattformer dokumenterer hvordan de jobber for å stoppe overgrep mot barn. I februar fikk X, Google, Discord, TikTok og Twitch varsel om at de måtte dokumentere sine tiltak, og når har X blitt bøtelagt for å ikke svare.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.