Twitter begrenser antall tweets du kan se

Lørdag opplevde flere Twitter-brukere å få opp en feilmelding som sa de hadde overskredet begrensningen på Twitter. Det var ikke en feil eller en dårlig spøk, det er Elon Musk som har begrenset hvor mange tweets du kan se hver dag.

Verifiserte kontoer kan se inntil 6000 tweets per dag, uverifiserte kontoer kan se maks 600 tweets per dag og nye kontoer kan se kun 300 tweets per dag. Musk begrunner begrensningen med at noen bedrifter leser så mye data fra Twitter, at det går ut over ytelsen for ordinære brukere.

Senere lørdag kveld økte Musk grensene til 8000/800/400, og så til 10000/1000/500.

Flere brukere, også norske, klager over at de ikke får oppdateringer fra Twitter fordi de har overskredet begrensningene.

Twitter krever også at du logger deg på for å se tweets. Tidligere kunne du gå inn på twitter.com og se tweets uten å logge inn. Nå blir du sendt rett til en innloggingsskjerm i stedet.

Elon Musk begrunnet endringene med at «flere hundre» firmaer henter store mengder tweets fra plattformen, og at det påvirker opplevelsen til vanlige brukere. Han har tidligere beskyldt OpenAI for å bruke tweets til å trene ChatGPT.

Twitter har nesten 400 millioner brukere, og har tidligere latt andre lese så mange tweets de vil gjennom plattformens datagrensesnitt, uten at det har skapt problemer. At noen hundre bedrifter som leser mange tweets skal gjøre plattformen ustabil høres litt merkelig ut i mine ører.

Det er imidlertid en annen forklaring som er mer troverdig:

Twitter har stengt ett av sine tre datasentre og sagt opp 75 prosent av de ansatte etter at Musk overtok selskapet. Mange av nøkkelpersonene som sørget for å holde plattformen sikker og stabil, er borte. Eksperter har spekulert i at det ville gå ut over stabiliteten på plattformen, og nå kan det se ut til at de får rett.

Et paradoks for Twitter er at slike begrensninger reduserer muligheten til å vise annonser, som fortatt er Twitters viktigste inntektskilde. Musk ser nok på det som en mulighet til å tvinge flere brukere til å kjøpe Twitter Blue, men de inntektene er fortsatt små, sammenlignet med annonseinntektene.

Twitter-konkurrenten Bluesky opplevde et rush av nye brukere etter at Twitter innførte begrensningene, og måtte til slutt stenge registreringen midlertidig fordi serverne deres holdt på å bli overbelastet.

Har du opplevd problemer med Twitters nye begrensninger?

Foto: James Duncan Davidson

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.