Nyheter om sosiale medier uke 5

Instagram lanserer Notater i Norge. Instagram Notater kan inneholde tekst og emojis, ingen bilder. De kan maksimalt være 60 tegn lange. Du kan dele notater med følgere som du følger tilbake, eller med nære venner. De forsvinner av seg selv etter 24 timer, akkurat som stories.

Instagram Notes

Snapchat rapporterte skuffende resultater denne uken, og aksjekursen falt som en sten. Snap Inc, som eier Snapchat, omsatte for 13 milliarder kroner siste kvartal, og tapte nesten 3 milliarder kroner.

Lyspunktet for Snapchat er at de fortsatt har vekst i antall aktive brukere. Etter en vekst på 17 prosent siste kvartal, har appen nå 375 millioner aktive brukere. Det betalte abonnementet, Snapchat+, har passert 2 millioner abonnenter.

Meta rapporterte svake resultater, men overgikk analytikernes forventninger. Meta-aksjen steg 23 prosent, og selskapet økte med nesten 1000 milliarder kroner i verdi etter nyheten. Det er et signal om at markedet er fornøyd med tiltakene selskapet har iverksatt den siste tiden. Under resultatpresentasjonen sa Mark Zuckerberg at 2023 skal være «effektivitetsåret» i Meta. Han tonet også ned fokuset på Metaverse. Det falt tydeligvis i smak hos investorene.

Google-eier Alphabet rapporterte også skuffende resultater denne uken. Oveskuddet falt 34 prosent til «bare» 130 milliarder kroner i siste kvartal.

Under presentasjonen fortalte selskapet at YouTube Shorts nå ha passert 50 milliarder daglige visninger. De har likevel et stykke igjen opp til konkurrentene TikTok og Meta. Sistnevnte rapporterte i oktober at de hadde 140 milliarder daglige visninger av Reels på Instagram/Facebook.

Pinterest skal si opp 150 ansatte. Det er andre gang på kort tid at Pinterest reduserer staben.

Financial Times avslørte denne uken at Twitter har begynt prosessen med å bli en tilbyder av finansielle tjenester. De har allerede registrert seg som betalingsformidler, og ønsker etter hvert å også kunne tilby både sparekonto og kredittkort til sine brukere.

Dette er en del av planen Musk har for å gjøre Twitter til «the everything app». Han lanserte planene allerede da han la inn det opprinnelige budet på Twitter for snart et år siden. Ifølge presentasjonen han viste til potensielle investorer skal finansielle tjenester skape 13 milliarder kroner i årlige inntekter for Twitter innen 2028.

Twitter skal begynne å ta betalt for tilgang til datagrensesnittet sitt. De fleste sosiale medier lar eksterne utviklere få tilgang til plattformen gjennom egne grensesnitt. Det gjør at det finnes apper som kan hjelpe deg med å planlegge publisering av innhold eller analyse av statistikkdata, som mitt eget SoMeStatus.com. Noen spill og apper bruker også Twitter til innlogging. Nå stenger Twitter sitt gratis-grensesnitt, og krever betalt for tilgangen. De har ikke sagt hvor mye tilgangen vil koste.

Instagram skal visstnok også leke med muligheten for et betalt verifiseringsmerke, etter mønster av Twitter Blue. En utvikler skal ha funnet spor som refererer til «paid blue badge» i Instagram-koden.

TikTok har lansert en rekke tiltak for å bygge opp tilliten. I USA inviterte de journalister til sitt nye ”transparency center”, hvor de vil vise frem alle sine sikkrehetstiltak. De offentliggjorde også en ny modereringspraksis, hvor du får «strikes» hver gang du bryter en regel. Får du flere strikes i samme kategori innenfor en 90-dagers periode, blir du blokkert.

TikTok tester også en funksjon som lar deg nullstille algoritmen. Det gir deg i tilfelle muligheten til å få en «ny start» på TikTok, med en algoritme som ikke er påvirket av dine tidligere seervaner.

Du kan selv påvirke hvilken informasjon TikTok og andre plattformer har tilgang til. Gå inn på innstillinger på telefonen din og sjekk hvilke tilganger hver app har. Eksempler tilganger du ofte kan skru av er posisjon, kontakter og kalender.

En ansatt i teknologiselskapet Ubiquiti er nå tiltalt for å stå bak et falskt hackerangrep mot sin egen arbeidsgiver. Han stjal interne data, ødela interne systemer, og krevde i 1,9 millioner dollar i løsepenger for å levere tilbake dataene. Et brudd i internettdekningen hjemme hos synderen gjorde at VPN-tjenesten han brukte for å skjule sin egen identitet sviktet, og han ble avslørt. Nå risikerer den utro tjeneren 35 år i fengsel for grådigheten sin.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.