Nyheter fra sosiale medier i uke 47

Det har vært en litt roligere uke i sosiale medier, men noen nyheter har vi fått.

Elon Musk gjenåpnet Trumps Twitter-konto etter en avstemning på Twitter. Av 15 millioner stemmer var det 51,8% som stemte ja. Trump har ikke twittret ennå, men Elon Musk sier at han ikke bryr seg om det. Det viktigste var å gjøre det riktige, mener han.

Elon Musk på Twitter

Senere i uken avholdt Musk en ny avstemning om alle suspenderte kontoer skulle åpnes igjen. Litt over 3 millioner stemmer ble avgitt, og 72% stemte ja. Musk erklærte da at alle kontoer som ikke har begått ulovligheter eller sprer spam skal gjenåpnes neste uke. En del eksperter har uttrykt bekymring for om det generelle amnestiet vil gjøre Twitter til en utrivelig plattform, mens mange brukere støtter tiltaket.

Meta lanserte nye sikkerhetsfunksjoner for tenåringer. Fra før av har Instagram automatisk satt nye kontoer til privat hvis brukeren er under 16 år. Nå vil både nye og eksisterende kontoer bli oppfordret til å aktivere nye sikkerhetsfunksjoner, som begrenser hvem som kan se informasjon om kontoen og postene deres. Instagram vil også hindre at voksne som er blokkert av andre mindreårige, kommer opp som forslag i «Folk du kanskje kjenner».

Streamingplattformen Twitch har lansert flere sikkerhetsfunksjoner som skal bidra til å hindre at ungdom under 13 år kan bruke plattformen. Twitch har 13-års grense, men har slitt med at mange mindreårige registrerer seg med feil alder. Twitch har også styrket arbeidet med å slå ned på voksne som forsøker å tiltrekke seg unge følgere.

LinkedIn kommer nå med mulighet for å planlegge innlegg. Selskapet har ikke annonsert endringen selv ennå, men flere brukere har fått funksjonen på Android- og Web-klienten. Dette har vært en etterpsurt funksjon, blant annet blant profesjonelle brukere. For å planlegge en post klikker du på det lille klokkesymbolet ved siden av Post-knappen, og velger tidspunktet du vil publisere posten.

Twitters nye verifiseringsmerker

Musk skrev at han vil relansere Twitter Blue fredag 2 desember, og at det vil bli ulike farger på verifiseringsmerket for ulike typer kontoer: gullfarget for bedrifter, grå for offentlige virksomheter og blå for personer. Han skrev også at alle kontoer vil bli verifisert manuelt før de får tildelt et verifiseringsmerke.

Musk delte lørdag utdrag fra en presentasjon han skal ha hold for de ansatte, hvor noen av hans planer for «Twitter 2.0 – The everything app» ble presentert. Blant punktene var annonser som underholdning, video, krypterte direktemeldinger, lange tweets, relansering av verifisert Twitter Blue og betalingstjenester.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.