Nei, du risikerer ikke millionbøter fordi du har en Facebook-side

De siste dagene har flere aviser fortalt at «Norske bedrifter på Facebook risikerer millionbøter etter ny EU-dom». Selv om dommen er reell, så kan du slappe helt av. Du risikerer ikke å bli ilagt millionbøter fordi du har en Facebook-side.

Forsiden på Dagens Næringsliv i dag

Bakgrunnen for sensasjonsoppslagene er en avgjørelse i EU-domstolen i forrige uke. Den slår fast at administratorer av Facebook-sider har et felles ansvar med Facebook for hvordan de behandler brukerdata. Har du en Facebook-side, så er du med andre ord medansvarlig for å sikre at behandlingen av brukerdata følger kravene i GDPR.

Det kan høres skummelt ut, men betyr i praksis ingenting! Her er forklaringen:

Facebook er nødt til å følge GDPR for å kunne operere i Europa. De behandler mer persondata enn noen annen aktør i Europa, og blir fulgt med argusøyne av både EU, de enkelte land og en mengde enkeltaktører. Hvis Facebook slurver med GDPR blir de avslørt med en gang.

Facebook hadde en omsetning på over 320 milliarder kroner i 2017. Siden riset bak speilet for brudd på GDPR er bøter basert på omsetning, er det få ting som er viktigere for Facebook enn å følge GDPR til punkt og prikke.

Hvis Facebook ikke følger GDPR, så må de legge ned all sin virksomhet i Europa!

Uansett om din virksomhet omsetter for 100.000 kroner eller 100 millioner kroner, så er det ikke deg EU-domstolen vil kreve penger av hvis Facebook bommer på GDPR. Da er det Facebook de går etter.

Du kan derfor slappe helt av og fortsette å bruke Facebook som før!

Photo by Thought Catalog on Unsplash

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.