Mer lokale nyheter – også i Norge

Facebook annonserte tidligere i år at de ville satse på lokale nyheter. Satsingen består blant annet av at lokale nyhetskilder skal prioriteres høyere i nyhetsstrømmen hos brukere i sitt lokale område. Satsingen ble først innført i USA, men nå utvides den til å gjelde i Norge og resten av verden.

Hva betyr dette i praksis?

For at din side skal regnes som en «lokal nyhetsside», så må den tilfredsstille to krav:

  1. Den må formidler informasjon som er nyttig for lokalsamfunnet. Det behøver ikke å være rene nyheter. Lokale blogger eller andre informasjonskilder vil også omfattes.
  2. Den må vekke skape engasjement innenfor det aktuelle lokalsamfunnet. Det vil si at det må være ekstra mange som leser sakene fra siden innenfor det aktuelle området.

Tilfredsstiller siden din disse to kravene, så vil den kunne regnes som en lokal nyhetskilde, og dermed vil postene dine være ekstra synlige i nyhetsstrømmen til Facebookbrukere i ditt lokalsamfunn. Det forutsetter selvfølgelig at brukerne følger siden din.

For min egen del, som bor midt i Oslo sentrum, bør det bety at for eksempel postene fra VårtOslo dukker oftere opp i nyhetsstrømmen min. Jeg har ikke merket noe til det hittil, men jeg skal følge med fremover.

Facebook har også varslet at de vil teste andre måter å fremme lokale nyheter på. Et tiltak som har vært nevnt er å lage en egen seksjon på Facebook for lokale nyheter. Hvordan dette vil fungere i praksis vil tiden vise.

Her er Facebooks egen forklaring på hvordan de finner lokale nyhetskilder:

 

Foto: Denny Müller / Facebook

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.