Nyheter om sosiale medier uke 44

Microsoft måtte skru av AI-funksjon etter pinlig glipp, USA har lanser AI-regulering, Grindr har saksøkt Datatilsynet og ChatGPT har blitt litt smartere. Det er noen av nyheten fra uke 44.

Fortsetter etter videoen.

Sjekkeappen Grindr har saksøkt Datatilsynet og Personvernnemda. Grindr fikk tidligere en bot på 60 millioner kroner for å ha delt sensitive personopplysninger med markedsføringspartnere. De mener norske myndigheter feiltolker Personvernforordningen, og at den norske tolkningen i praksis gjør det umulig å drive en app som Grindr.

President Biden lanserte ny AI-regulering for USA mandag. Reglene stiller krav til testing av de kraftigste modellene, og at en del testdata deles med myndighetene. Kravene skal sikre at nye modeller som lanseres ikke kan misbrukes til farlige formål.

Blant reguleringene er også en anbefaling om at innhold som genereres av AI-modeller skal merkes. Dette er imidlertid ikke et krav, kun en anbefaling.

Nå kan du snart betale for å slippe annonser på Facebook og Instagram. Etter at EU fastslo at Meta ikke kan fortsette å samle brukerdata uten å be om eksplisitt samtykke, har Zuckerberg & co nå bestemt seg for å tilby et reklamefritt alternativ som koster penger.

Meta vil i løpet av november tilby brukere i Europa et betalt abonnement. For 9,99 Euro per måned kan du slippe å se annonser i feeden, og slippe at Meta bruker informasjonen din til å tilby målrettet annonsering. Prisen gjelder hvis du kjøper abonnementer på web. Hvis du kjøper det på mobilen, koster det 12,99 Euro per måned.

Du kan lese mer om saken her.

ChatGPT har blitt enda litt smartere. I en ny oppgradering av ChtGPT Plus slipper du å velge mellom ulike modeller, basert på om du vil at modellen skal analysere et dokument, surfe på nettet eller generere et bilde. Den nye versjonen velger selv hvilke verktøy den trenger for å løse oppgaven du gir den.

Microsoft har skrudd av AI-funksjonen som skulle skape engasjement på en av nyhetssidene deres. Ved siden av en nyhetssak fra The Guardian om en kvinne som var funnet død, laget AI-systemet en avstemming hvor leserne ble oppfordret til å stemme på hvordan de trodde at kvinnen døde.

Microsoft sier at de har skrudd av funksjonen inntil de finner ut av hvorfor glippen skjedde, og kan forsikre seg om at det ikke skjer igjen.

Mark Zuckerberg ble innlagt på sykehus med røket korsbånd fredag. Det er visstnok ikke kampen mot det norske Datatilsynet som sendte Meta-sjefen til sykehus, men sparring før en MMA-kamp.

X lanserer snart sin egen chatbot. Ifølge Elon Musk vil xAIs Grok bli tilgjengelig for alle som har selskapets dyreste Premium Plus-abonnement. Den skal ha tilgang til innhold på plattformen i sanntid og mulighet for å søke på internett.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.