Rekkevidden din på Facebook er ikke mindre, den er mer korrekt

Du har kanskje lagt merke til at Facebook viser lavere rekkevidde på postene dine i det siste. Det skyldes ikke nødvendigvis at færre mennesker ser postene dine. Det er Facebooks målinger som har blitt mer nøyaktige. Selv om Facebook viser en lavere rekkevidde, så er det like mange mennesker som ser postene dine.

Min rekkevidde har gått ned ca 13%

Tidligere målte Facebook en visning av posten din hver gang en bruker fikk posten inn i nyhetsstrømmen sin, uavhengig av om brukeren så posten eller ikke. I februar endret Facebook på dette. Nå måler de en visning først når posten din vises på skjermen til brukeren. Det gir et lavere tall for rekkevidde, men tallet er mer korrekt. Rekkevidde Facebook nå gir deg er de som faktisk har sett posten din.

I følge Facebook er konsekvensen at rekkevidden som rapporteres går ned med ca 20%. Jeg har tatt noen stikkprøver på mine sider, og de viser ca 13% reduksjon i målt rekkevidde.

Hvorfor gjør endringen at rekkevidden som rapporteres er lavere?

Når en bruker går inn på Facebook har hun ca 2000 poster tilgjengelig fra venner, grupper og sider hun følger. Siden det ikke er plass til alle 2000 postene, så må Facebook-algoritmen velge ut hvilke poster som skal vises i nyhetsstrømmen. Algoritmen gir hver post en poengsum, og velger de 300 postene som scorer høyest til brukerens nyhetsstrøm.

Du kan lese mer om hvordan algoritmen fungerer i denne bloggposten.

Kun poster som vises på brukerens skjerm teller nå med i rekkevidden

Tidligere målte Facebook en visning for alle de 300 postene som ble lagt inn i nyhetsstrømmen hos brukeren. Selv om posten din var nr. 300 i strømmen og brukeren aldri fikk den opp på skjermen, så målte Facebook at posten hadde nådd brukeren.

Slik er det ikke lenger.

Nå måler Facebook en visning først når posten din vises på skjermen til brukeren. Den rekkevidden Facebook rapporterer nå er altså de brukerne som faktisk har sett posten din. Brukere som får posten din i nyhetsstrømmen men ikke ser den telles ikke. Rekkevidden Facebook måler har med andre ord blitt mer korrekt.

Selv om rekkevidden er lavere, så er det like mange mennesker som ser posten din.

Hvis du vil måle rekkevidden på dine poster, så kan du gjøre det med SoMeStatus.com

Photo by Alex Knight on Unsplash

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.