Kommunikasjonsbransjen sliter med video på Facebook

Kommunikasjonsbransjen gjør mye bra på Facebook, men sliter på noen viktige områder. Videoene de deler når dårligere ut enn andre bransjer, og trenden er synkende.

Man skulle forvente at den bransjen som hjelper andre å lykkes på sosiale medier selv er blant de beste i klassen. Det er dessverre ikke tilfelle. Bransjen gjør mye bra, men svikter på noen viktige områder.

Den organiske rekkevidden på kommunikasjonsbransjens videoposter synker.

Video er den posttypen som når ut til flest mennesker på Facebook. Videoene som postes av kommunikasjonsbransjen når imidlertid ut til færre mennesker enn mange andre bransjer. Gjennomsnittlig rekkevidde for videoposter fra norske Facebooksider er 133% av antallet følgere på siden. For kommunikasjonsbransjens videoposter er gjennomsnittlig rekkevidde bare 98,5%.
(Alle tallene gjelder ubetalt rekkevidde. Betalt rekkevidde er holdt utenfor.)

Enda verre er det at trenden er negativ. Kommunikasjonsbransjens videoposter når stadig færre.

Et annet område som er utfordrende for kommunikasjonsbransjen er klikkraten på poster med lenker. I gjennomsnitt klikker 3,5% av brukere som ser norske Facebookposter på lenken. For kommunikasjonsbransjen er klikkraten bare 2,2%.

Klikkraten varierer, men er lavere enn hos andre bransjer.

Det betyr at Facebookposter fra kommunikasjonsbransjen er mye mindre effektive som trafikkdrivere enn mange andre bransjer. Når mange virksomheter har nettopp trafikk til nettsider som hovedmål for sine aktiviteter i sosiale medier, er dette en utfordring.

Det mest urovekkende med disse tallene er at kommunikasjonsbransjen er de som skal hjelpe andre virksomheter med å få mest mulig nytte av Facebook og andre sosiale medier. Da bør bransjen ta sin egen medisin, og poste bedre innhold på sine egne Facebooksider.

Tallene er hentet fra rapporten Facebook-effekt 1H 2017, som er basert på analyse av 223.760 norske Facebookposter fra første halvår i 2017, og den tilhørende analysen av poster fra kommunikasjonsbransjen.

Vil du analysere din egen Facebookside, kan du gjøre det på SoMeStatus.com


Facebook-effekt 1H 2017 kan lastes ned gratis her:

[mc4wp_form id=»1217″]


Bransjerapporten for kommunikasjonsbransjen kan kjøpes for kr. 990,- inkl. MVA her:

[accept_stripe_payment name="Facebook-effekt 1H 2017 - Bokbransjen" price="990" currency="NOK" url="http://www.stalelindblad.no/wp-content/uploads/2017/08/Facebook-effekt-1H2017-kommunikasjonsbransjen.pdf"]

 

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.