Video når dobbelt så mange på Facebook

Vil du nå ut med budskapet ditt på Facebook, så er video det beste mediet å bruke. En analyse av 23.073 poster viser at poster med video når ut til 50,3% av de som følger siden.* Poster med bilder eller lenker når ut til bare halvparten så mange.

Fordelingen av ulike posttyper på Facebook

Over 80% av postene som deles på Facebooksider er lenker (47%) eller bilder (34%). Disse postene når i snitt 21,6% (lenker) og 33% (bilder) brukere organisk. Bare 14% av postene inneholder video, men disse når til gjengjeld ut til mange flere brukere.

Nå som stort sett alle går rundt med utstyret de trenger for å produsere video i lommen, bør virksomheter bruke video mye mer. Ikke bare fordi videoposter når mange flere brukere, men også fordi video er et effektivt medium.

I sosiale medier har innholdet kort levetid. Videoen du poster på Facebook i dag er sannsynligvis glemt om en uke. Derfor er det meningsløst for de fleste virksomheter å bruke store ressurser på å lage hver video. Enkle videoer er billige (eller gratis) å produsere. Så lenge videoen har en akseptabel kvalitet kan den fungere like godt som en profesjonelt produsert video på Facebook. Samtidig er risikoen liten. Fungerer ikke videoen du laget i dag, så kan du lage en ny en i morgen.

Videoposter når i snitt ut til halvparten av de som liker siden

En som bruker video på en god måte er smykkedesigner Trine Wilhelmine Rønnevig. I tillegg til å nå ut til en stor andel av følgerene sine, er hun flink til å konvertere engasjementet videoene skaper til salg.

Trine bruker både Facebook og YouTube til å distribuere videoene sine. Skal man dra nytte av den økte rekkevidden som videoposter får på Facebook, så er det viktig at videoen lastes opp direkte på Facebook. YouTube-videoer som deles på Facebook behandles som lenker av Facebook.

Vil du lage video selv, så finner du noen enkle tips her.

Posttype Antall poster Organisk rekkevidde
Video 3112 50,3 %
Bilde 7781 33,0 %
Link 10949 21,6 %
Status 530 16,1 %
Notat 18 13,6 %
Arrangement 683 8,6 %

Analysen er gjort med gratisverktøyet SoMeStatus.com. Analysen er basert på 23.073 poster fra de siste tre måneder, primært fra norske Facebooksider.

* Organisk rekkevidde er de brukerne som ser posten fordi de liker siden eller fordi de har gått inn på siden. Tallet som rapporteres av SoMeStatus.com er den organiske rekkevidden i prosent av antallet brukere som har likt siden.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.