Nyheter om sosiale medier uke 27

EU åpnet enda en ny sak mot Meta, nå kan du be YouTube fjerne videoer av deg, Snapchat lanserte nye funksjoner og Threads fylte 1 år med 175 millioner aktive brukere. Det var nyhetene om sosiale medier i en sommerstille første uke i juli.

Fortsetter etter videoen.

EU mener at Metas betalte abonnement bryter DMA. EU i fjor krevde at Meta måtte ha aktivt samtykke for å bruke personinformasjon til å vise målrettede annonser, svarte selskapet med å lansere et betalt abonnement som alternativ. Nå har EU besluttet at dette heller ikke er godt nok, og at Metas «betal eller godta»-løsning bryter Digital Markets Act.

EU mener Meta bryter artikkel 5(2) i DMA, som krever at plattformene må ha eksplisitt samtykke for å bruke personinformasjon til å vise målrettede annonser eller bruke informasjonen på tvers av ulike tjenester.

Nå vil EU fortsette undersøkelsene, og trekke en endelig konklusjon innen 25. mars 2025 om Meta skal ilegges en bot eller ikke.

Snapchat lanserte nye funksjoner. Flere nye funksjoner for de som betaler for Snapchat+ skal gjøre Snapchat mer personlig. Nå kan du plassere huset ditt på SnapMap, ha kjæledyret ditt sammen med bitmojien i chatter og sende lynraske snaps som forsvinner etter mindre enn ett sekund.

En ny AI-linse og en speil-funksjon som lar deg sammenligne bitmojien din med deg selv er tilgjengelig for alle brukere.

Nå kan du be YouTube fjerne AI-genererte videoer av deg selv. Endringen kom i en oppdatering av YouTubes personvernregler. En klage vil ikke automatisk føre til at videoen blir fjernet. Først vil den som la ut videoen få 48 timer på seg til å fjerne den. Etter det vil YouTube vurdere om videoen kvalifiserer som et brudd på personvernet eller ikke. Hvis videoen bryter reglene, vil den bli slettet.

Threads fylte 1 år. Metas Twitter-klone så dagens lys 5. juli 2023, og feiret sitt første år med over 175 millioner aktive brukere. Jubileet ble feiret med noen lekne bursdagsfunksjoner:

  • Alle som delte en post med teksten «Threads birthday» fikk en bursdagshatt på profilbildet sitt. Liker du poster med «Threads Birthday», får du et lite konfetti-show på skjermen.
  • Klikket du på den lille bursdagskaken som dukket opp på profilsiden, kunne du skrape frem et nytt Treads-ikon, som erstatning for det vanlige Threads-ikonet på mobilen din.

Både bursdagshatten og -ikonet forsvinner fra profilen igjen 12. juli.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.