Nå kan kunstig intelligens tegne vektorgrafikk

Bildemodeller som kan fotorealistiske bilder har vi mange av, men ingen av dem kan lage vektorgrafikk – før nå. Adobe har lansert flere nye utgaver av sin bildemodell Firefly. Noe av det mest spennede er en versjon av Firefly som kan generere vektorgrafikk. Ikke no med det, den forstår norsk også.

En bjørn som kjører motorsykkel med fjell i bakgrunnen

Vektorgrafikk er mye brukt blant alle som driver med grafisk design. Illustrasjoner som beholder kvaliteten, uansett hvor mye du forstørrer eller forminsker dem. Ulempen er at god vektorgrafikk er vanskelig å lage.

Men med Adobes Text-to-Vector blir det nå en lek å lage avansert, god vektorgrafikk. Bare skriv hva du vil ha, så fikser den kunstige intelligensen resten. Den nye modellen er en del av den nyeste versjonen av Adobe Illustrator. Etter å ha lekt med den i et par dager er jeg kjempeimponert. Det er nesten ingen grenser for hva jeg kan lage, uten å kunne tegne og uten å være spesielt god til å bruke Ilustrator.

Du kan velge mellom fire typer illustrasjoner: Subjekt, scene, ikon og mønster.

En kvinne som sitter ved et skrivebord og skriver på en datamaskin

Subjekt er en figur uten bakgrunn

Scene er en illustrasjon med bakgrunn.

Ikon er en enkel figur.

Mønster er et sammenhengende mønster, som for eksempel kan brukes som bakgrunn.

Ønsker du at illustrasjonen skal passe til en bestemt stil, kan du be den kunstige intelligensen om å ta utgangspunkt i den stilen du allerede har på arbeidsområdet ditt eller et spesielt element.

Når du klikker på «generer» tar det noen sekunder, så kommer det opp tre alternativer du kan velge mellom. Hvis du ikke liker noen av den, kan du selvfølgelig bed Illustrator om å generere tre nye.

Illustrasjonene er fullverdig vektorgrafikk som du kan fortsette å jobbe med og endre som du vil.

Generative Recolor

En annen ny funksjon, som også bruke kunstig intelligens er Generative Recolor. Den lager forslag til fargepalletter for deg, basert på en beskrivelse du lager.

Du kan velge mellom flere forslag til beskrivelse fra systemet, som Salmon Sushi, Yellow Submarine og Summer by the Sea, eller du kan lage din egen beskrivelse. Også her kan du bruke norsk språk hvis du vil.

Etter at du har fått opp forslagene fra den kunstige intelligensen, kan du selvfølgelig fortsette å jobbe med fargene manuelt.

Adobe Firefly Image 2

Adobe har også lansert flere andre oppgraderinger av sin Firefly bildemodell. Den opprinnelige bildemodellen har kommet i en ny utgave som produserer bilder av enda høyere kvalitet enn før. Den har også blitt bedre til å tolke beskrivelsen du gir den, og kan tilpasses ulike innstillinger for å gi et resultat som passer til stilen du vil ha.

Adobe lanserte også Firefly Design Model, en AI-modell som kan lage forslag til komplette design for deg, basert på beskrivelsen du legger inn.

En fordel Adobe trekker frem med sine modeller er at de er trent på Adobes eget bibliotek av bilder og illustrasjoner. De sikrer at Adobe har rettigheter til alle bilder modellen er trent på, og at det ikke er uønskede data i treningsmaterialet.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.