Nyheter om sosiale medier uke 33

Threads opplever nedgang, Snapchats AI gikk bananas, YouTube vil fjerne videoer, millioner av bilder er borte fra Twitter, Google får kritikk for annonsering mot barn og mitt favorittverktøy er borte. Det er noen av nyhetene fra sosiale medier i uken som gikk.

Fortsetter etter videoen.

Threads har mistet 80 prosent av sine daglig aktive brukere på Android. Det er analysebyrået Similarweb som forteller det i en bloggpost. Ifølge selskapet målinger har antall aktive brukere av Threads Android-app falt fra 49,3 millioner 7. juli til 10,3 millioner 10, august. Også tiden brukerne er på appen har falt dramatisk.

Flere Snapchat-brukere opplevde at My AI postet en story på egenhånd tirsdag. En talsperson for Snap Inc. Sa til TechCrunch at det skyldtes en teknisk feil. Bildet som ble postet var et to-tonet bilde, som flere brukere trodde var et bilde av deres eget tak. Det førte til spørsmål om AI-løsningen hadde kommet ut av kontroll.

Enkelte eksperter har spekulert i om den tekniske feilen har sammenheng med at Snap jobber med å utvide My AI med funksjonalitet som lar den poste stories for brukerne. Snap Incs talsperson ville ikke kommentere disse spekulasjoenne.

YouTube vil fjerne videoer som promoterer farlige og virkningsløse kreftbehandlinger. De vil også fjerne videoer som anbefaler pasienter å ikke søke behandling. Beslutningen er et ledd i YouTubes jobb med å tydeliggjøre sine retningslinjer for moderering av medisinsk innhold.

Denne skjermen møter de som forsøker å komme inn på TweetDeck

Onsdag var det definitivt slutt for TweetDeck. Det populære verktøyet byttet navn til X Pro og ble plassert bak Elon Musks betalingsmur. Den siste måneden har det vært litt frem og tilbake med verktøyet som har vært populært blant journalister og aktive Twitter/X-brukere, men på torsdag var de velkjente TweetDeck-kolonnene erstattet av et tilbud om å kjøpe X premium (Twitter Blue).

Endringen ble bekreftet av X i en tweet torsdag.

Twitch vil nå la deg blokkere brukere fra å se streamene dine. Tidligere har det vært mulig å blokkere uønskede brukere fra å kommentere, men ikke fra å se streamen. Neste måned vil Twitch rulle ut en oppdatering som fikser dette.

Google har lansert et nytt Innsynssenter. Nettsiden gir deg enkel tilgang til selskapet ulike policyer, klageverktøy og innsynsrapporter. Mitt subjektive førsteinntrykk er at det er litt tynt, sammenlignet med Metas tilsvarende side. Forhåpentligvis vil Google utvikle løsningen med mer oppdatert informasjon og flere rapporter.

Bilder og forkortede lenker i tweets fra før desember 2014 har forsvunnet. Ingen representanter for X (tidligere Twitter) har kommentert hvorfor mediefilene er borte og lenkene ikke lenger fungerer. Det spekuleres i om det skyldes en feil, eller om det er en bevisst handling fra X.

Enkelte kjente bilder ser ut til å ha blitt gjenopprettet. Det gjelder blant annet Ellen DeGeneres’ «verdens mest retweetede bilde», og et bilde Barack Obama postet etter å ha vunnet presidentvalget i 2012.

YouTube og Google får kritikk for annonser på videoer rettet mot barn. Kritikken kommer først og fremst etter at forskere dokumenterte at annonser på videoer rettet mot barn lenket til nettsider som sporet barnas aktiviteter, og sendte data til Google, Meta og andre aktører. Det ble også påvist tilfeller av at annonser med innhold uegnet for barn ble vist i forbindelse med videoer rettet mot barn.

Google avviser kritikken, og sier at de følger gjeldende regler, og at de korrigerer alle tilfeller av feilplasserte annonser de får melding om. Når det gjelder sporing av barns aktiviteter på nettsider det lenges til fra YouTube-annonser, mener Google at dette er utenfor deres kontroll.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.