Nyheter om sosiale medier uke 32

Snart blir det enklere å merke AI-generert innhold på TikTok, og kanskje på Instagram. Instagram slettet antirasistisk video og Elon Musk senker kravene for å få betalt av X. Slåsskampen mellom Musk og Zuckerberg ser ut til å ikke bli noe av. Det er noen av nyhetene fra uken som gikk.

Fortsetter etter videoen.

TikTok lar deg snart merke AI-generert innhold. Knappen som angir at videoen inneholder AI-generert innhold finner du på siden som dukker opp rett før du poster en video. TikTok endret tidligere i år betingelsene sine, så AI-generert innhold som ikke er merket risikerer å bli slettet. Nå blir det enklere å merke innholdet.

Det er et lite paradoks at mange av TikToks egne filtre bruker AI, uten at TikTok krever merking av disse.

Meta skal visstnok jobbe med en tilsvarende funksjon for Instagram.

Threads fikk en haug med nye funksjoner. Det får vi dessverre ingen glede av her i Norge, siden Threads fortsatt ikke fungerer i Europa.

Instagram har slettet flere instanser av en antirasistisk video fra Norges Fotballforbund. Videoen viser noen av de rasistiske meldingene fotballspilleren Mushaga Bakenga mottar jevnlig, og følger han inn på Politihuset i Oslo hvor han anmelder. Flere som har delt videoen har fått den slettet av Instagram på grunn av brudd på retningslinjene. Noen har imidlertid ikke blitt slettet.

Til Aftenposten sier Yngve Haavik i NFF at han tror det er fordi de automatiske systemene til Meta plukker opp innholdet i de rasistiske meldingene som vises i videoen.

X (tidligere Twitter) senker kravene for å kvalifisere for utbetalinger. Kravet til antallet visninger siste 90 dager reduseres fra 15 millioner til 5 millioner. Samtidig presiserte Elon Musk at det kun er visninger fra verifiserte brukere som teller.

Slåsskampen mellom Elon Musk og Mark Zuckerberg ser ut til å renne ut i sanden. Mark gikk denne uken ut på Threads og sa at han er klar den 26. august, slik Elon tidligere foreslo. Sistnevnte svarte at han må gjennom en liten operasjon i skulderbladet, og at han derfor måtte utsette kampen.

Musk har den siste tiden delt en rekke tweets om slåsskampen, både hvor den skal avholdes, at den skal streames på X og hva inntektene skal gå til. Zuckerberg skrev imidlertid på Threads at alle utspillene fra Musk ikke er til å stole på:

– Hvis han (Musk) noen gang aksepterer en konkret dato, vil du høre det fra meg. Frem til da, regn med at ingenting han sier er avtalt med meg.

Søndag delte Musk et skjermbilde av meldinger mellom de to, hvor hans forslag om å trene sammen i hagen til Zuckerberg ble avvist. En oppgitt Meta-sjef la ut en Threads-post hvor han avlyste stuntet:

– Jeg tror vi kan være enige om at Elon ike er seriøs, og at det er på tide å komme seg videre.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.