Nyheter om sosiale medier uke 24

Reddit-brukere protesterer, Twitter saksøkes for milliardbeløp og kastes ut av kontorene sine, flere kan tjene penger på YouTube og EU vil bryte opp Googles monopol på annonseteknologi. Det er noen av nyhetene i sosiale medier i uke 24.

Fortsetter under videoen.

Mer enn 8000 Reddit-grupper har gått i svart i protest mot endringer Reddit har gjort på APIet sitt. Etter at Reddit bestemte at de skulle begynne å ta betalt for tilgangen til APIet fra enkelte store brukere, har tusenvis av administratorer av populære Reddit-grupper stengt sine grupper i protest. Protesten kommer fordi kravet om betaling vil ramme en del populære tredjeparts verktøy på plattformen.

Ledelsen i Reddit står imidlertid på sitt, og sier at de kun krever betalt fra partnere som tjener gode penger på APIet.

Nå kan flere tjene penger på YouTube. Kravet for å kunne bli en del av YouTube Partner Program (YPP) er nå 500 abonnenter, og 3000 timer visning eller 3 millioner Shorts-visninger i løpet av det siste året. Du må også ha lastet opp minst tre offentlige videoer i løpet av de siste 90 dagene for å kvalifisere. Det er en kraftig reduksjon fra tidligere, da kravet var 1000 abonnenter, og 4000 timer/10 millioner Shorts-visninger.

Musikkbransjen saksøker Twitter for milliardbeløp. Etter å ha bedt Twitter om å fjerne over 1 700 kommersielle sanger fra plattformen, uten å få noen respons, har musikkbransjen nå saksøkt Twitter for 250 millioner dollar. Twitter var i forhandlinger om en lisensieringsavtale, slik de andre plattformene har, men trakk seg fra forhandlingene da Elon Musk overtok.

Nå kan det altså vise seg at Musks forsøk på å redusere kostnadene i Twitter vil koste han mellom 2,5 og 3 milliarder kroner.

Twitter kastes ut av sine kontorer fordi de ikke har betalt husleien. Det er utleieren av Twitters kontor i Boulder, Colorado som har fått rettens medhold i at han kan kaste ut Twitter. Det var ca. 300 ansatte som satt på kontoret i Boulder, men det er sannsynligvis færre nå, etter alle oppsigelsene i selskapet.

Husleien i Boulder er bare en av mange regninger Twitter ikke har betalt etter at Elon Musk overtok selskapet. Flere av selskapets tjenester står i fare for å bli stengt fordi Twitter ikke har betalt regningene fra Amazon Web Services og Google Cloud.

Instagram Broadcast Channels blir tilgjengelig i hele verden. Broadcast Channels lar kreatører dele innhold som leveres i innboksen til følgerne som abonnerer på kanalen. Etter en test tidligere i år, rulles funksjonen nå ut globalt.

Det betyr ikke at alle får tilgang til den. Hvis du har tilgang, finner du Broadcast Channels i innboksen din i Instagram. Klikk på «ny melding», og velg «opprett Broadcast Channel» for å starte.

EU vil bryte opp Googles AdTech-monopol. Etter å ha gransket Google i to år, har EU konkludert med at Google har blitt for dominerende innen annonseteknologi, og at selskapet misbruker sin dominerende posisjon. Denne gangen mener de at bøter ikke er nok, EU krever at Google kvitter seg med deler av sin kjernevirksomhet.

Les mer om saken her.

Facebook og Instagram hadde tekniske problemer fredag. Nedetiden varte omtrent en time, før problemene ble rettet opp igjen.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.