Nyheter om sosiale medier uke 23

Twitter sliter med økonomien og får ny sjef, Apple setter en ny standard for 3D-briller, Instagram lanserer AI-drevet chatbot og Messenger vil snart lage unike stickers til deg. Det er noen av nyhetene fra sosiale medier i uke 23.

Fortsetter under videoen.

Twitter har hatt en nedgang i annonsesalget i USA på 59 prosent siden i fjor. Det kom frem i en intern presentasjon som NY Times har fått tilgang til. Elon Musk har tidligere i vår sagt at «de fleste annonsørene har kommet tilbake», men det stemmer tydeligvis ikke helt med virkeligheten.

Linda Yaccarino har nå offisielt begynt i jobben som CEO hos Twitter. Opprinnelig skulle hun ikke starte før til høsten, men mandag kom bekreftelsen på at den nye Twitter-sjefen allerede var på plass. Nå gjenstår det å se om hun klarer å tøyle Elon Musk, og skape ro og orden hos Twitter.

Apple Vision Pro

Apple lanserte AR-brillene Vision Pro. Brillene har et elegant design og imponerende tekniske spesifikasjoner, med 4K oppløsning på hvert øye og mulighet for ulike former for Mixed Reality. Det spørs imidlertid om Vision Pro kommer til å bli allemannseie, siden prislappen vil ligge på ca. 38 000 kroner når brillene blir tilgjengelige en gang i 2024.

Tucker Carlson postet sin første sending på Twitter, etter å ha fått sparken fra Fox News. Den 10 minutter lange monologen inneholdt mye av de samme spekulative usannhetene som han var kjent for hos Fox, men denne gangen påstår han i tillegg å ha beviser for at UFOer finnes og at amerikanske myndigheter holder aliens i fangenskap.

Selv om formatet er enklere og monologen kortere, tyder mye på at Carlson når mange flere mennesker på Twitter. Hos Fox hadde han i snitt 3 millioner seere. I skrivende stund har tweeten med monologen hans nådd over 100 millioner mennesker.

Instagram tester ut en egen chatbot drevet av kunstig intelligens. Det er app-eksperten Alessandro Paluzzi som har funnet spor av den nye chatboten i Instagram-koden. Snapchat lanserte chatboten MyAI tidligere i år, og TikTok jobber med en de kaller Tako.

Instagrams chatbot skal ha 30 ulike «personligheter» brukeren kan velge mellom, og skal både svare på spørsmål, gi deg inspirasjon og hjelpe deg med å skape innhold.

Er egentlig slike chatboter nyttige, eller er det bare en hype?

Nettverk av pedofile bruker Instagram til å spre overgrepsmateriale. Det viser en undersøkelse forskere ved Stanford og University of Massachusetts har gjort. Det er ikke selve det uønskede materialet som deles på Instagram, men miljøene som bruker plattformen til å komme i kontakt med hverandre. Rapporten beskrev også at Instagrams algoritmer bidrar til at de pedofile finner hverandre lettere.

EU reagerte på rapporten med å true med store bøter hvis Meta ikke rydder opp i problemet.

LinkedIn tester AI-baserte verktøy som skal hjelpe annonsører å skrive bedre annonsetekster. LinkedIn følger dermed etter blant annet Meta, som lanserte tilsvarende verktøy for noen uker siden.

Snart vil du kunne lage dine egne AI-genererte stickers i Messenger. Det fortalte Metas AI-sjef på et internt allmøte denne uken.

– AI-generete stickers vil være vårt første produkt basert på generativ AI, men det er bare toppen av isfjellet, sa han.

Funksjonen vil bruke teksten du skriver i Messenger som input for å lage en sticker som er helt unik for deg.

Den indiske video-appen Tiki legges ned. Du har kanskje ikke hørt om Tiki, for den var bare tilgjengelig i India, men den hadde 35 millioner aktive brukere. Tiki var en av flere apper som ble lansert etter at indiske myndigheter la ned forbud mot TikTok, men en etter en har de måttet gi opp i kampen mot gigantene fra Meta og Google.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.