Vil du bli med inn i praterommet mitt?

Facebook kaster seg på bølgen av digitale møter, og lanserte nylig Messenger Rooms. Nye funksjoner må testes, men denne gangen gikk det ikke helt som planlagt. Litt for sent oppdaget jeg at jeg hadde invitert alle mine Facebook-venner til å treffe meg i «Ståles chat room» klokken ett i natt. Det var nok flere enn meg som syntes den invitasjonen så litt tvilsom ut…

Selv om tabben min resulterte i en hyggelig prat med en gammel kompis, så skjønte jeg fort at Facebooks tjeneste ikke er en erstatning for Teams eller Zoom. Telefonen fortsatte å kime etter hvert som nysgjerrige Facebook-venner klikket på invitasjonen min, og så angret seg. Det ga seg først da jeg stengte chatterommet jeg hadde åpnet.

Facebook har lansert Messenger Rooms

Facebooks Messenger Rooms er nok ment som en mer spontan og uformell kanal enn løsningene for nettmøter vi har blitt vant til på hjemmekontoret de siste ukene. Du setter opp et rom, inviterer noen utvalgte venner eller en gruppe du er med i og så kan de som har lyst henge seg på.

Inntil 50 mennesker kan delta i samme rom, og du kan velge mellom en rekke ulike effekter og bakgrunner. Muligheter for skjermdeling eller opplasting av filer finnes imidlertid ikke.

Du kan starte et chatterom fra nyhetsstrømmen, Messenger, grupper eller arrangementer. Når du åpner rommet får du spørsmål om du vil invitere alle venner (som jeg gjorde i natt) eller noen utvalgte. De du inviterer får en invitasjon som de kan klikke på for å delta så lenge rommet er åpent. Invitasjoner kan også sendes som melding, SMS eller gjennom andre kanaler. Det er også mulig å invitere venner som ikke er logget på Facebook.

Så lenge rommet er åpent, kan de du har invitert melde seg på samtalen. Rommet lukkes ikke automatisk når du avslutter en samtale. Du må velg «Lukk rommet» hvis du trenger alenetid.

Facebook ha lagt inn flere kontroller som skal forhindre misbruk av Messenger Rooms. Som administrator av rommet kan du blokkere eller kaste ut brukere, og stenge for nye deltakere. Som deltaker kan du når som helst forlate samtalen. Det er også mulig å rapportere rom som bryter Facebooks standarder.

Lyd og bilde i Messenger Rooms er ikke kryptert.

Slik åpner du et Messenger Room

Nyhetsstrømmen

Messenger Rooms i nyhetsstrømmen

I nyhetsstrømmen finner du Rooms-feltet øverst, like under der du lager en ny post. Du kan enten velge å lage et rom fra bunnen av, eller du kan starte et rom med en venn direkte, og så invitere flere etterpå.

Når du lager et nytt rom, så kan du gi rommet et ikon og et navn. Du kan enten velge et av de ferdige forslagene, eller finne på noe annet.

Så velger du hvem som skal inviteres. Her er alternativene alle dine Facebook-venner, eller de du selv velger.

Til slutt velger du når rommet skal åpne. Hvis du ikke endrer tidspunkt, så åpner rommet med en gang.

Når rommet er åpent vil de du har invitert få melding, og kan velge å gå inn i rommet. Du kan også sende invitasjon med lenke til flere. Klikk på lenke-ikonet, så får du opp en rekke muligheter.

Messenger

Fra Messenger kan du klikke på Personer-ikonet hvis du vil starte et rom. Øverst i listen over venner vil du finne valget «Opprett et rom». Når du klikker på det opprettes rommet ditt, og du kan invitere venner. Akkurat som i nyhetsstrømmen, så kan du invitere venner gjennom ulike kanaler.

Grupper

Messenger rooms i grupper

Grupper har nå fått et nytt menypunkt som heter Rom. Klikker du på dette, så kan du velge å opprette et rom.

Etter å ha valgt ikon og navn på rommet, så får du opp valg som ligner på de du får i nyhetsstrømmen. Det er imidlertid noen forskjeller. Rom som opprettes i grupper inviterer alle gruppemedlemmer. I tillegg kan du sende lenke med invitasjoner til andre som ikke er med i gruppen.

Når du går visere, så får du mulighet til å lage posten som skal fungere som invitasjon i gruppen. Når du deler invitasjonen, vil medlemmene se den som en post i gruppen.

Arrangementer

I følge facebook skal det også åpnes for å lage rom i private online-arrangementer. Den funksjonen har jeg ikke hatt mulighet til å teste ennå.

Andre apper

Facebook sier at de etter hvert vil gjøre Rom tilgjengelig i Instagram, WhatsApp og andre apper også.

You may also like...

1 Response

  1. 3. januar 2023

    […] jenter som vil ha sex sex i fylla og Barn av Rusmisbrukere har gått gjennom samtaler med barn og Facebook video chat chat farsi som lever med foreldre som drikker mye eller ruser seg på andre rusmidler. Barn tvangssendt til […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.