Ta bedre bilder

Gode bilder er helt avgjørende i sosiale medier. Noen sosiale medier, som Instagram, Snapchat og Pinterest, har deling av bilder som hovedfunksjon. På Facebook er bildet det første brukeren ser på, så også der er et godt bilde nøkkelen til brukerens oppmerksomhet.

For at dine bilder i sosiale medier skal tiltrekke brukernes oppmerksomhet, er det noen enkle grunnregler du bør følge. Jeg spurte fotograf Line Ørnes Søndergaard om tre tips for å ta bedre bilder. Her er noen ting hun mener er viktig å tenke på:

Jevnt lys på for- og bakgrunn

Det er fristende å ta bilder i strålende solskinn, gjerne med en fantastisk utsikt i bakgrunn. Skarpt lys gir imidlertid harde skygger. Da risikerer man enten at deler av motivet havner i skyggen, eller at det myser i solskinnet.

Gå heller inn i skyggen, der det er jevnt lys på for- og bakgrunn. Det gir mykere skygger og et bilde som er mer behagelig å se på.

Rydd opp i bakgrunnen

Flaggstenger, trafikkskilt og andre forstyrrende elementer i bakgrunnen tar oppmerksomheten bort fra hovedmotivet. Forsøk å finne en rolig bakgrunn, slik at motivet står frem.

Bruk litt tid

Bruk litt tid på å forsøke ulike vinkler og ulike komposisjoner i bildet. Ikke bare knips et bilde og løp videre.

Hold munn

En halvgapende munn ser ikke bra ut på bilder. Hold munn mens du tar bilder, så slipper du rare ansiktsuttrykk.

 

You may also like...

1 Response

  1. 10. oktober 2017

    […] første brukeren ser på i en Facebook-post er bildet. Et bra bilde øker klikkraten. (Tips om hvordan du tar bedre bilder får du i denne posten.) Det neste brukeren ser på etter bildet er teksten over bildet. Det er derfor verd å legge litt […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.