Hvor mange ser egentlig videoen din?

Vi poster flere videoer enn noen gang i sosiale medier, og hvem som helst kan oppnå tusenvis av visninger av sine videoer på Facebook. Men hvor mange ser egentlig videoene dine?

2015 er det store video-året i sosiale medier. YouTube er allerede verdens nest største søkemotor, og en av de viktigste kanalene for de som ønsker å nå dagens unge. Facebook har tatt video med storm, og de to kanalene rapporterer om tilsammen 12 milliarder videovisninger hver dag.

Men en «videovisning» vil ikke nødvendigvis si at brukeren har fått med seg innholdet i videoen din. En analyse av 820 videoposter fra norske Facebooksider viser at bare 18,7% av de rapporterte visningene fullføres. Det vil si at mindre enn én av fem rapporterte visninger er brukere som faktisk ser på videoen din.

De fleste visningene telles fordi videoer avspilles automatisk når du scroller forbi dem i nyhetsstrømmen. Etter 3 sekunder telles det som en visning. Mange ser også på en post med video i noen sekunder, men går videre etter en liten stund fordi de bestemmer seg for at videoen ikke er interessant. Bare én av fem ser faktisk på videoen din.

Brukerne faller fort fra videoer på Facebook

Brukerne faller fort fra videoer på Facebook

Lengden på videoen er avgjørende for andelen fullførte visninger. Korte videoer har høyere fullføringsandel enn lange videoer. Hvor visuell videoen er påvirker også. Videoer avspilles automatisk uten lyd, så bildene i videoen må fange brukerens oppmerksomhet hvis hun skal se den ferdig.

YouTube oppgir ikke antall fullførte videovisninger, bare gjennomsnittlig visningstid. Men det er grunn til å tro at andelen som fullfører er større, siden brukerne selv må søke frem videoen og klikke for å spille den av.

Vil du sjekke hvor stor andel av dine videovisninger, så kan du bruke analyseverktøyet SoMeStatus.com

Vil du lese mer om forskjellen på YouTube og Facebook, og hvor du bør poste videoen din, så bør du leste posten Video, video eller video.

Selv om Facebook rapporterer mange visninger, er det ikke like mange som ser videoen ferdig.

Selv om Facebook rapporterer mange visninger, er det ikke like mange som ser videoen ferdig.

You may also like...

3 Responses

  1. Ved produksjon av video, noe jeg var mer aktiv på før, la jeg merke til en interessant segmentering, nemlig at seerne enten liker innholdet, hater det eller er likegyldige. Det er noe som gjelder all innholdsproduksjon selvfølgelig, men den segmenteringen ble plutselig veldig tydelig ved bruk av video i businessen. At man har lave seertall som fullfører videoen er forsåvidt greit, så lenge man har nådd ut til riktig målgruppe. At hatere ikke gidder å se alt før de troller kommentarfeltet, eller at uinteresserte personer er likegyldige, det er helt ok. Så lenge «noen» fullfører videoen din og ser alt, betyr det at man har fått ut videoen til det som mest sannsynlig er rett person. Derfra er det vel bare å skalere opp, produserer mer og kjøre på? 🙂 Er i gang som gründer i en ny oppstart etter en tid i «business dvale», og gleder meg til å starte video produksjon igjen snart 😀

  1. 27. mars 2017

    […] scrolling i nyhetsstrømmen. Ofte uten lyd vel og merke, men de skilter med enorme videoseertall. Sannheten er at mindre enn én av fem rapporterte visninger er brukere som faktisk ser på videoen. Da er det interessant å merke seg at tallene er antatt å være høyere på YouTube fordi her må […]

  2. 19. mai 2017

    […] bedre målekriterium er antall fullførte videovisninger, det vil si de som så videoen […]

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.