Få alle oppdateringer fra sider du liker på Facebook

Det er mange synspunkter på at Facebook ikke viser alle oppdateringer fra sider du følger i nyhetsstrømmen. Av ca. 1500 mulige poster til enhver tid får du se ca. 300. Grunnen er at det ikke er praktisk mulig å få plass til alle 1500 de postene. Facebook viser derfor de postene de tror du er interessert i å se. Det gjelder for øvrig ikke bare oppdateringer fra sider, men også venner.

«Hvorfor kan jeg ikke velge å se alle postene fra en side hvis jeg vil det?» er et spørsmål mange stiller. Svaret er at det kan du. Jeg har tidligere beskrevet hvordan du kan bli kvitt uønskede oppdateringer og reklame i nyhetsstrømmen, er oppskriften på det motsatte:

Slik får du alle oppdateringene fra sider du virkelig liker på Facebook!

Den enkleste måten å få oppdateringer fra sider på er å klikke på, like, kommentere eller dele poster fra siden. Viser du mer engasjement på siden, så ser du flere poster.

Sideoppdateringer

Sideoppdateringer gir deg flere poster fra sider du liker.

Sideoppdateringer gir deg flere poster fra sider du liker.

I venstre kolonne, under «Sider», har du et valg som heter Sideoppdateringer. Den gir deg de siste oppdateringene fra sider du liker. Det er imidlertid ikke en ren kronologisk liste. Den prioriterer oppdateringer med en formel tilsvarende den du har i nyhetsstrømmen, men du ser mange flere poster fra mange flere sider enn i nyhetsstrømmen.

Interesselister

Vil du se alle oppdateringer fra en eller flere sider, så kan du lage en interesseliste. I listen kan du legge sider, venner og folk/sider du følger. Når du velger listen vil du se alle oppdateringer fra de du har lagt til i kronologisk rekkefølge.

Vil du gjøre listen mer tilgjengelig, kan du markere den som Favoritt. Da legger den seg i den øverste delen av menyen til venstre, sammen med Nyhetsoppdateringer, Bilder osv.

Du kan endre rekkefølgen på dine favoritter. Hold musen over en av favorittene, klikk på tannhjulet til venstre og velg Omorganiser. Da kan du dra favorittene opp og ned til den posisjonen du ønsker. Klikk Ferdig for å lagre.

For å lage en interesseliste så går du til siden du vil ha med i listen. Hold musen over Liker-knappen og velg «Legg til i interesselister…» fra menyen som åpner seg. Har du allerede laget en eller flere lister så kan du velge å legge siden til en av disse, eller du kan klikke på «Ny liste» for å lage en helt ny.

Du kan legge til flere sider, venner eller folk du følger ved å velge i menyen til venstre, og markere de du vil ha med i listen. For å se hvem du har lagt til, klikker du på «Valgte». Klikk Neste når du er ferdig.

Til slutt gir du listen et navn og bestemmer hvem som kan se listen. Gjør du listen offentlig, kan hvem som helst se listen og følge den. Velger du Venner eller Bare meg, begrenses listen til de du velger. Du kan senere redigere synligheten og definere den mer detaljert.

Når du har lagret listen kan du redigere innstillingene. I tillegg til å redigere hvem listen er synlig for, kan du, via knappen «Administrer liste» velge hvilke typer oppdateringer du vil se i listen og hvordan du varsles om oppdateringer.

Ved å lage en liste og markere den som favoritt, blir alle oppdateringer lett tilgjengelige.

Ved å lage en liste og markere den som favoritt, blir alle oppdateringer lett tilgjengelige.

Få varsler

Du kan velge å få varsler hver gang en side poster en oppdatering. Da vil et varsel dukke opp i «jordkloden» øverst når siden poster en oppdatering.

For å få varsler fra en side du liker så går du til siden du vil ha varsler fra. Hold musen over Liker-knappen og velg «Få varsler» fra menyen som åpner seg.

 

Med "Få varsler" for du et varsel hver gang siden legger ut en ny post.

Med «Få varsler» for du et varsel hver gang siden legger ut en ny post.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.