Abonnér på Facebook-oppdateringer

Facebook har lansert Abonner-knappen (Subscribe). Den nye knappen har to funksjoner:

  • For dine Facebook-venner lar den deg bestemme hvilke av oppdateringene du får opp på din egen vegg.
  • For de du ikke er venner med lar den deg abonnere på alle oppdateringer de publiserer som Public

For oss som er lei av at veggen fylles opp av spill- og quiz-oppdateringer, så er abonner-knappen en etterlengtet mulighet til å på en enkel måte styre hvilke oppdateringer vi får fra våre ulike venner.

Enda mer interessant er det imidlertid at man nå kan «følge» folk man ikke er venner med, etter mønster av Twitter og Google+. Det åpner mange muligheter – på godt og vondt. Terskelen for å knytte nye sosiale relasjoner blir lavere, men samtidig så kan man få mindre kontroll på hvem som har tilgang til oppdateringene man legger ut.

Abonnenter vil bare har tilgang på oppdateringer som publiseres som «Public», så man kan fortsatt publisere innhold som bare venner får tilgang til. Fra før av har man muligheten til å bestemme hvilket publikum som skal være standard for nye oppdateringer. Dette gjøres under «Innstillinger».

Å gi utenforstående (ikke venner) muligheten til å følge Public-oppdateringer er en såkalt «opt in»-funksjon. Det vil si at man må velge å skru den på før andre får muligheten til å abonnere. Ønsker man å holde sine oppdateringer innenfor vennekretsen, så trenger man altså ikke å gjøre noen ting.

For de som velger å tillate abonnenter på sine oppdateringer, så vil antall abonnenter vises på profilen, slik man for eksempel kan se antall followers på Twitter i dag.

For de utadvendte av oss er dette en mulighet til å nå et større publikum, uten å være nødt til å slippe alle inn i «varmen» som venner.

Ønsker du å la andre enn dine venner abonnere på dine oppdateringer, så kan du skru på funksjonen på Abonner-siden.

 

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.