Google+ lanserer sider for bedrifter

Google annonserte i en bloggpost i dag at de lanserer sider for bedrifter.

I skrivende stund er ikke linken det henvises til for å lage sider åpen, men jeg regner med at det ikke tar lang tid før vi kan kaste oss over den nye funksjonen.
Oppdatert 23:00: Nå virker linken !

Et knippe bedrifter har fått tilgang til funksjonen, og laget sider allerede. Blant disse er Pepsi, Hennes Mauritz, Angry Birds og Toyota.

Funksjonaliteten er foreløpig begrenset til å poste kommentarer, bilder, linker osv. på veggen, samt en stripe med bilder øverst, men Google lover mer spennende muligheter i nær fremtid.

Direct Connect

Et område Google fokuserer på, hvor de har en naturlig fordel i forhold til «storebror» Facebook er søkbarhet. Når Google nylig fjernet «+» som prefiks for å inkludere enkeltord i søk, var det for å bruke «+» som søkeprefiks for Google+ sider. De kaller dette Direct Connect.

For å få full nytte av Direct Connect vil Google knytte bedrifters hjemmeside til deres Google+ side, og for å få best mulig søkbarhet må man legge inn en linje med kode som Google genererer på hjemmesiden. I tillegg må man legge inn en link fra Google+ siden til hjemmesiden.

Direct Connect virker i skrivende stund bare på enkelte av Google+ sidene.

Mer informasjon følger…

Bildet du kommer til når du skal opprette en bedriftsside.

You may also like...

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.