Google+ lanserer sider for bedrifter

Google annonserte i en bloggpost i dag at de lanserer sider for bedrifter.

I skrivende stund er ikke linken det henvises til for å lage sider åpen, men jeg regner med at det ikke tar lang tid før vi kan kaste oss over den nye funksjonen.
Oppdatert 23:00: Nå virker linken !

Et knippe bedrifter har fått tilgang til funksjonen, og laget sider allerede. Blant disse er Pepsi, Hennes Mauritz, Angry Birds og Toyota.

Funksjonaliteten er foreløpig begrenset til å poste kommentarer, bilder, linker osv. på veggen, samt en stripe med bilder øverst, men Google lover mer spennende muligheter i nær fremtid.

Direct Connect

Et område Google fokuserer på, hvor de har en naturlig fordel i forhold til «storebror» Facebook er søkbarhet. Når Google nylig fjernet «+» som prefiks for å inkludere enkeltord i søk, var det for å bruke «+» som søkeprefiks for Google+ sider. De kaller dette Direct Connect.

For å få full nytte av Direct Connect vil Google knytte bedrifters hjemmeside til deres Google+ side, og for å få best mulig søkbarhet må man legge inn en linje med kode som Google genererer på hjemmesiden. I tillegg må man legge inn en link fra Google+ siden til hjemmesiden.

Direct Connect virker i skrivende stund bare på enkelte av Google+ sidene.

Mer informasjon følger…

Bildet du kommer til når du skal opprette en bedriftsside.

You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.