Nyheter om sosiale medier uke 22

Nå har OpenAI begynt å trene GPT-5, dokumentlekkasje gir innsikt i Googles søkealgoritmer, TikTok lanserte nytt verktøy, Instagram utvider trygghetsverktøy og tester ny funksjon, Threads-funksjon minner om TweetDeck og ElevenLabs lar deg lage lydeffekter med AI. Det er nyheten fra sosiale medier i uke 22.

Fortsetter etter videoen.

TikTok samler skaperverktøyene sine i TikTok Studio. TikTok Studio erstatter Creator tools i TikTok-appen, men vil også bli tilgjengelig som en standalone app. Du finner den også på https://www.tiktok.com/tiktokstudio hvis du foretrekker å jobbe på desktop.

TikTok Studio inneholder kreative verktøy som hjelper deg å lage innhold, statistikk på avspillinger og engasjement, et samlet sted du kan følge opp kommentarer, oppfølging av inntekter på plattformen og lenker til kreative tips, triks og inspirasjoner.

Dokumentlekkasje gir innsikt i hvordan søkemotoren fungerer. En samling med 2 500 interne dokumenter fra Google som er lekket på nettet gir oss et unikt innblikk i hvordan Googles søkemotor velger hvilke lenker den plasserer øverst i søkeresultatene. Dokumentene ble lekket tirsdag, og torsdag bekreftet Google at de er ekte.

Blant de mest interessante funnene er at søkemotoren tar hensyn en rekke signaler som de tidligere har benektet offentlig at de bruker. Blant disse signalene er hvilke lenker brukere klikker på og logger fra Chrome-browseren. Dokumentene sier imidlertid ingenting om hvordan disse signalene vektlegges.

Instagram utvider trygghetsfunksjonen Limits. Limits lar deg skjule trakasserende direktemeldinger og kommentarer. Tidligere skjulte Limits DM og kommentarer fra nye følgere og de som ikke følger deg. Nå utvides funksjonen, så du kan skjule DM og kommentarer fra alle som ikke er på listen over nære venner.

ElevenLabs har lansert et AI-verktøy for å generere lydeffekter. Verktøyet lager lydeffekter basert på tesktprompter du skriver. Det kan også generere korte klipp med musikk. Modellen skal ha blitt trent på lydbiblioteket til Shutterstock.

Instagram tester «Trial reels». Den nye funksjonen lar deg teste ut reels uten å publisere dem på profilen din. Trial reels vises til brukere som ikke følger deg i inntil 24 timer, så du kan se hvordan de reagerer før du eventuelt poster den som en vanlig reel.

Trial reels er en videreutvikling av «Experiment mode», som utvikleren Alessandro Paluzzi oppdaget i april.

Nå kan du ha flere feeder på Threads. Hvis du er blant de som savner TweetDeck, kan du glede deg over Threads nyeste funksjon. På Threads.net kan du nå feste flere feeder på forsiden. Du kan for eksempel ha en feed basert på et søk eller følge en enkelt konto.

OpenAI har begynt å trene GPT-5. Selskapet har riktignok ikke navngitt den nye modellen, men kaller den «en flaggskipmodell som skal erstatte GPT-4». OpenAI sa heller ingenting om hvor lang tid de skal trene den nye modellen, men det er sannsynlig at en ny modell ikke vil være klar før tidligst neste vår.

Selskapet annonserte også at de har opprettet en ny sikkerhets-komité, som skal vurdere hvordan OpenAI skal håndtere risiko knyttet til den nye modellen og fremtidige teknologier. Komitéen består kun av ansatte og styremedlemmer fra OpenAI, og ledes av Sam Altman.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.